Ο Θάνος Μικρούτσικος και η Μαρία Παπαγιάννη σε μία μοναδική έκδοση με παραμύθια και τραγούδια για παιδιά. Το τέλειο δώρο για τα φετινά Χριστούγεννα!

Αυτές τις γιορτές η Cobalt Music και τα καταστήματα Public παρουσιάζουν την τελευταία δουλειά του Θάνου Μικρούτσικου, που σίγουρα είναι διαφορετική από όλες τις προηγούμενες.

«Λέγε ο Ένας, λέγε ο Άλλος», μια έκδοση- ιδανικό δώρο για παιδιά, με βιβλίο + CD γεμάτη πρωτότυπα παραμύθια, μουσικές και τραγούδια και στο τιμόνι ο Θάνος Μικρούτσικος!

Άλλωστε ο ίδιος πιστεύει ότι η καλή παιδική τέχνη πρέπει να αντιμετωπίζεται σοβαρά και χωρίς εκπτώσεις. Η Μαρία Παπαγιάννη έγραψε τρεις ιστορίες, τρία παραμύθια για τα μικρά θαύματα που κρύβονται στα μεγάλα όνειρα, αλλά και στην κάθε μέρα.

«Λέγε ο Ένας, λέγε ο Άλλος», λοιπόν γιατί έτσι μεγαλώνει η ζωή. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς αυτό που πρέπει να καταλάβουν τα παιδιά είναι η ανάγκη να τα μοιράζονται όλα. Ένα πιάτο ζεστή σούπα, αλλά και μια λαχταριστή ιστορία.

Λένε πως στην άκρη του κόσμου εκεί που όλα τελειώνουν υπάρχει το πανδοχείο του Μεσιάν που φτιάχνει μια σούπα βάλσαμο για όλους τους πονεμένους, αλλά και τους πολυταξιδεμένους. Κάθε μέρα σε αυτή τη μυστική γωνιά του κόσμου φτάνουν πολλοί και διαφορετικοί κι όλοι ξέρουν ότι θα δοκιμάσουν μόνο αν πούνε μια ιστορία.

Σε αυτή τη δουλειά η παρέα μεγάλη… λείπουν μόνο οι παπαγάλοι. Κι όχι μόνο μεγάλη, αλλά και εκλεκτή καθώς σε όλους αρέσουν οι ιστορίες. Για να δούμε ποιοι καθίσαν γύρω από το τραπέζι;

Έχουμε και λέμε: Μαρία Παπαγιάννη (παραμύθια, στίχοι), Πέτρος Χριστούλιας (εικονογράφηση) και όταν φάγαμε και ήπιαμε, τραγούδησαν ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Κώστας Θωμαΐδης, η Άννα Λινάρδου, ο Ηλίας Μπενέτος και ο … κάπτεν Τζίμη, δηλαδή ο Θάνος Μικρούτσικος, που έκανε μουσική φυσικά όλες τις ιστορίες.

Μια ιδιαίτερη δουλειά για μικρούς και μεγάλους. Τρεις ιστορίες και δέκα τραγούδια που μπλέκονται μέσα στον ιστό της αφήγησης. Όλοι οι ήρωες και αφηγητές ταξιδεύουν αναζητώντας κάτι πολύτιμο, κάτι που έχασαν ή κάτι που δεν βρήκανε ακόμα. Και για τα πολύτιμα αξίζει να φτάσεις και ως την άκρη του κόσμου ή αλλιώς κάθε μέρα είναι και μια μικρή ιστορία, μια μικρή περιπλάνηση, ένα ταξίδι για τις μικρές και τις μεγάλες χαρές…