Αφίσα ΜικρούτσικοςΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ 2013

 ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ

 ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ – ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ – ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

 Ο Θάνος Μικρούτσικος παρουσιάζει στις 18 Ιουνίου, στις 9 μ.μ., στο Ηρώδειο ένα πρόγραμμα που έχει τίτλο “Πάντα γελαστοί και γελασμένοι…”

  Η ιδέα αυτού του προγράμματος ξεκίνησε με τα λαϊκά τραγούδια, που έχει γράψει κατά καιρούς ο συνθέτης, αλλά διευρύνθηκε με τραγούδια που έχουν πολιτικό πρόσημο, έτσι ώστε ο τίτλος του προγράμματος να αποκτήσει πιο ουσιαστικό περιεχόμενο.

 Έτσι κι αλλιώς στη σημερινή βαρβαρότητα, πολιτικά τραγούδια όπως το “Άννα μην κλαις”, το “Ανεμολόγιο”, η “Ελένη”, το “Είσαι η Πρέβεζα, τα Γιάννενα και το Κιλκίς” θεωρούνται από όλους τραγούδια λαϊκού αισθήματος.

 Ο Θάνος Μικρούτσικος μιλώντας για τα λαϊκά τραγούδια, που έχει συνθέσει αναφέρει: “… είχα και εγώ εκπλαγεί με την διαχρονική επιτυχία της “Πιρόγας”, με την τρέλα που ακολουθούσε τη “Ρόζα” επειδή η καταγωγή μου ήταν πολύ διαφορετική από αυτήν ενός λαϊκού συνθέτη και δεν καταλάβαινα πώς από τις όπερες, τα συμφωνικά μου έργα αλλά και από τον Καββαδία μου, μεταπηδούσα στην “Ατομική μου Ενέργεια” και το “Πατησίων και Παραμυθιού γωνία”. Είχα εξομολογηθεί την ειλικρινή απορία μου στον Μάνο Χατζιδάκι, όταν εκείνος μου είχε εκφράσει τον θαυμασμό του για το τραγούδι μου “Θέατρο Σκιών” και αυτός πολύ φυσικά, μου είπε: «Μα αγαπητέ μου Θάνο μόνο οι outsiders σήμερα μπορούν να γράψουν λαϊκό τραγούδι. Κι εγώ outsider ήμουνα». Ίσως είχε δίκιο…

 Λαϊκά τραγούδια λοιπόν αλλά και πολιτικά τραγούδια λαϊκού αισθήματος σε ποίηση και στίχους του Μπέρτολτ Μπρεχτ, του Βολφ Μπίρμαν, του Άλκη Αλκαίου, του Μάνου Ελευθερίου, του Κώστα Τριπολίτη, του Κώστα Λαχά, του Οδυσσέα Ιωάννου, της Λίνας Νικολακοπούλου, του Λάκη Λαζόπουλου και του Μπάμπη Τσικληρόπουλου θα παρουσιαστούν στο Ηρώδειο στις 18 Ιουνίου.

 Τα τραγούδια θα αποδοθούν από μία θαυμάσια ορχήστρα με επικεφαλής τον σπουδαίο Θύμιο Παπαδόπουλο και 4 από τις σημαντικότερες φωνές που διαθέτει σήμερα ο τόπος μας:

 

Ηρώδειο 18-6-2013 Ο Μανώλης Μητσιάς, που ο Μικρούτσικος πιστεύει πως είναι από αυτούς τους μετρημένους στα δάχτυλα τραγουδιστές, που κατάφεραν κάποια στιγμή να λειτουργήσουν ως η συνισταμένη της φωνής του Νεοέλληνα. Καλλιτέχνης υψηλού ήθους που δεν έκλεισε ποτέ το μάτι στο ευτελές.

Ο Γιάννης Κότσιρας, ο πιο ολοκληρωμένος τραγουδιστής της νεώτερης γενιάς με εξαιρετική φωνή και απίστευτη σκηνική παρουσία.

Ο Δημήτρης Μπάσης, η πιο ρωμαλέα λαϊκή φωνή που έχει βάλει πλώρη για πολύ σπουδαία πράγματα.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου, η σημαντικότερη γυναικεία φωνή της τελευταίας δεκαετίας πολυφασματική με απόλυτη ακρίβεια και πειθαρχία ικανή να μεταφέρει αυτομάτως το τραγούδι από την σκηνή στο κοινό και να το απογειώνει.

 Έτσι λοιπόν στις 18 Ιουνίου, ο Θάνος και η παρέα του θα ψάξουν το όνειρό μας, με μια πιρόγα, καβάλα στης γοργόνας το φτερό, ελπίζοντας στους σεισμούς που μέλλονται για να ’ρθουν.

 Η παράσταση αφιερώνεται στη μνήμη του στιχουργού Άλκη Αλκαίου που έφυγε πρόσφατα.

 Διοργάνωση: Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. – Φεστιβάλ Αθηνών 2013

Οργάνωση Μουσικού Συνόλου: CricosProductions

 Τιμές εισιτηρίων:

 5 ευρώ (Ανέργων & ΑμεΑ)

 15 ευρώ (Φοιτητικό)

 20 ευρώ (Άνω διάζωμα)

 25 ευρώ (Β’ & Γ’ ζώνη)

 35 ευρώ (Α’ ζώνη)

 40 ευρώ (Διακεκριμένη ζώνη)

 Προπώληση:

 Τηλ.: 210 32 72 000 (Δευτέρα – Κυριακή 09.00 – 21.00)

 Εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών – Πανεπιστημίου 39 (εντός στοάς Πεσμαζόγλου)

 www.greekfestival.gr

 Καταστήματα PUBLIC, ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ