Πέτρες στις τσέπες τους
Απο το θέατρο του Νέου Κόσμου

“Πέτρες στις τσέπες του” της Μαρί Τζόουνς
Σκηνοθεσία-Ερμηνεία: Γιώργος Χρυσοστόμου, Μάκης Παπαδημητρίου

Μια “κωμικοτραγωδία” που εκτυλίσσεται στην επαρχιακή πόλη Κέρι της Ιρλανδίας όπου κινηματογραφείται μια χολυγουντιανή υπερπαραγωγή. Ο Τσάρλι κι ο Τζέικ είναι δυο ντόπιοι βοηθητικοί ηθοποιοί… …Δηλαδή ο Τσάρλι και ο Τζέικ είναι extras… δηλαδή κομπάρσοι, δηλαδή οι άνθρωποι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα… και συμμετέχουν στην ταινία. Το ίδιο και ο Σων. Που αυτοκτόνησε. Έβαλε πέτρες στις τσέπες του κι έπεσε στο νερό. Κρίμα. Ο ψεύτικος κόσμος του Χόλυγουντ σε σύγκρουση με τη σκληρή πραγματικότητα μιας επαρχιακής πόλης, μέσα από τα μάτια δυο ανθρώπων, μέσα από τις ζωές 15 χαρακτήρων, μέσα από την απαξίωση και την καταξίωση, μέσα… μαζικής ενημέρωσης και μεταφοράς. Κρίμα.

Συντελεστές Μετάφραση: Αγγελική Κοκκώνη Σκηνοθεσία: Γιώργος Χρυσοστόμου, Μάκης Παπαδημητρίου Σκηνικά: Μαγδαληνή Αυγερινού Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη Επιμέλεια κίνησης: Σεσίλ Μικρούτσικου Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης Μουσική επιμέλεια: Φωτεινή Γαλάνη Βίντεο: Όλγα Μπρούμα Βοηθός σκηνοθέτη: Σύρμω Κεκέ Β΄ βοηθός σκηνοθέτη: Μαρίνα Χατζηθεοδοσίου Βοηθός ενδυματολόγου: Ιφιγένεια Νταουντάκη Φωτογραφίες: Δομνίκη Μητροπούλου Βιντεοσκόπηση: Blæc Cinematography

Θέατρο του Νέου Κόσμου, Κεντρική Σκηνή, από 19.1.2017 μέχρι 29.5.2017 Η παράσταση παίχτηκε επίσης στο Θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ (2017-2018) και στο Θέατρο ΑΝΕΣΙΣ (2018-2019), καθώς και σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα (Καλοκαίρι 2017).