Σύγχρονο Θέατρο
Ευμολπιδών 45, Γκάζι
Τηλέφωνο: 210 3464380

Πρεμιέρα της παράστασης
«Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν»
παρουσία του συγγραφέα Roy Kift

 

Η Συντεχνία του Γέλιου επιστρέφει δυναμικά ενθουσιάζοντας το κοινό στην πρεμιέρα της ξέφρενης κωμωδίας «Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν» του Άγγλου συγγραφέα Roy Kift στο Σύγχρονο Θέατρο.
Στην πρεμιέρα παραβρέθηκε και ο συγγραφέας του έργου, ο οποίος δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του και δήλωσε μετά το τέλος της παράστασης.
«Η πρεμιέρα του έργου μου στην Αθήνα με κάνει να αισθάνομαι υπερήφανο. Έχει ήδη παιχτεί από την Ισλανδία ως την Αυστραλία και από την Αμερική ως την Κίνα. Και τώρα στην Ελλάδα, τη γενέτειρα του θεάτρου και της τραγωδίας και της κωμωδίας. Το έργο μου είναι μία κωμωδία για μία φαινομενικά τραγική κατάσταση. Διαπίστωσα ότι το γέλιο βγήκε πραγματικά καθαρό και εύχομαι οι θεατές όταν βγαίνουν από την παράσταση να έχουν μία σαφέστερη και πιο ανοικτή στάση απέναντι στους ανάπηρους αλλά και στη ζωή. Για να επιβιώσουμε στη σημερινή κοινωνία πρέπει πραγματικά να είμαστε “Πιο δυνατοι και από το Σούπερμαν”».

Λίγα λόγια για το έργο
Πρόκειται για μια ξέφρενη κωμωδία, που έχει στο επίκεντρο τον ανάπηρο προ- έφηβο Άρη, ο οποίος τσουλώντας με το αμαξίδιό του μέσα στη ζωή και με την παρέα του, φροντίζουν για ζωηρή διασκέδαση. Είναι ταυτόχρονα ένα έργο δυνατών συναισθημάτων, περιέχει μεγάλη πυκνότητα πληροφόρησης και διαφωτίζει αβίαστα και με νηφαλιότητα την καθημερινότητα και τα ζητήματα που προκύπτουν στη ζωή του νεαρού ήρωα με αναπηρία.

Συνδημιουργοί σε αυτή την παραγωγή είναι η Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών.

Τη σκηνοθεσία θα μοιραστούν ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Βασίλης Κουκαλάνι και ο σκηνοθέτης και ντοκυμαντερίστας Αντώνης Ρέλλας. Οι δυο επιμελήθηκαν και την μετάφραση/ διασκευή.

Τα προγράμματα της παράστασης διατίθονται σε μεγαλογράμματη γραφή, σε κώδικα Braille και Qr code.

Διανομή: Γιώργος Κατσής, Βασίλης Κουκαλάνι, Μαρία Μοσχούρη, Τάνια Παλαιολόγου, Μιχάλης Τιτόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης

Κίνηση: Εριφύλη Στεφανίδου

Τα 5 τραγούδια της παράστασης έγραψε ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Σκηνικά – Κοστούμια: Αριστοτέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου
Φωτισμοί: Γιώργος Αγιανίτης

Ο χώρος είναι προσβάσιμος και φιλικός σε ανάπηρους/ες και εμποδιζόμενα άτομα, διατίθεται διαγραμμισμένος χώρος μπροστά από την πρώτη σειρά θέσεων για χρήστες/στριες αναπηρικών αμαξιδίων και χώρος υγιεινής αναπήρων, ενώ οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι με τους χρήστες/στριες τους.
Τις Κυριακές θα πραγματοποιηθούν καθολικά προσβάσιμες παραστάσεις για όλες και όλους, με ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (ΕΝΓ), Ενδογλωσσικούς Υπέρτιτλους για Κ/κωφούς/ές και βαρήκοους/ες (CAP) καθώς και Ακουστική Περιγραφή για ανθρώπους με προβλήματα όρασης (AD).

Προσβασιμότητα περιεχομένου με την πιστοποίηση και την επιμέλεια της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών – Movement of Disabled Artists
Επικοινωνία Κ/κωφών και βαρηκόων με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο: 697 2945470

Προπώληση: VIVA

Διάρκεια παράστασης: 90΄με διάλειμμα

Συντεχνία του Γέλιου

Αρχική


https://www.facebook.com/syntechniatougeliou/