19 Ιούνη 2020. Oι Social Waste στην Τεχνόπολη.
Παρουσίαση δίσκου “Σύνορα”

Οι Social Waste παρουσιάζουν τον καινούριο τους δίσκο, στο μεγαλύτερο live της έως τώρα ιστορίας τους. Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του Χιπ Χοπ της Μεσογείου, ενός δίσκου-τομής για το ελληνόφωνο χιπ χοπ και μετά από δεκάδες συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό, οι Social Waste έρχονται στην Αθήνα για να παρουσιάσουν το πολυαναμενόμενο νέο τους άλμπουμ “Σύνορα” στο μεγαλύτερο “στοίχημα” της συναυλιακής τους ιστορίας.

Καθώς οι τελευταίες εμφανίσεις της μπάντας στην Αθήνα έγιναν πολύ γρήγορα sold out, αρκετές μέρες πριν τις ημερομηνίες εμφανίσεως, θα σας συμβουλεύαμε να προμηθευτείτε τα εισιτήριά σας νωρίς.

Μαζί τους θα εμφανιστούν οι μουσικοί:
dj booker πικάπ
Lucretia De Manchione ντραμς
Yannis Michailidis ποντιακή λύρα
Στέλιος Μπότσαρης μπάσο
Panos Skouteris κλαρίνο

Στον ήχο θα είναι οι:
DJ STIGMA
Markos Pinakoulakis

Παρασκευή, 19 Ιούνη 2020
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων / Technopolis City of Athens
Πειραιώς 100, Γκάζι

Τιμές εισιτηρίων

  • Προπώληση και πόρτα: 10€
  • Ηλεκτρονικά θα ανακοινωθεί σύντομα
  • Φυσικά σημεία:
  1. Καμπεθόν (Κεραμεικού 110, Κεραμεικός)
  2. Imantas (Σαρρή 46, Ψυρρή) – Τρίτη με Κυριακή από τις 9:00πμ
  3. Rhythm Records (Μπενάκη 74, Εξάρχεια) – Τρίτη με Κυριακή από τις 10:30πμ
  4. Music Works (Αγ. Λαύρας 74, Πετρούπολη) Τρίτη με Σάββατο

Αφίσα, artwork: Ioannis Ikonomakis

Social Waste (Official)
Οι Social Waste δημιουργήθηκαν το 1999 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Δεκαεφτάχρονοι τότε, μαθητές ακόμα, τράβηξαν αμέσως την προσοχή των Active Member, οι οποίοι τους πρότειναν να συνεργαστούν στα πλαίσια της ομάδας παραγωγής τους. Έτσι με την ομάδα της Freestyle Productions εμφανίστηκαν ζωντανά σε πολλές μουσικές σκηνές της Ελλάδας μέχρι το 2006 όπου και αποφάσισαν να κάνουν μια παύση ώστε να ψάξουν μέσα τους, να ανασυγκροτήσουν τις δυνάμεις τους και να ακονίσουν τις αιχμές τους. Έτσι το 2013 εμφανίζονται ξανά με την προσθήκη 2 νέων μελών, του Χρήστου(μέλος κι αυτός της παρέας της freestyle production) και του Γιώργη Νίκα (Αντίποινα) οι οποίοι εμφυσήσανε νέα πνοή στη μπάντα.
Σήμερα, κοντά στα σαράντα, συνεχίζουν να κάνουν αυτό που έμαθαν μικροί, προσπαθώντας όπως λένε να το πάνε «λίγο πιο πέρα» από ‘κει που το παρέλαβαν, πριν το παραδώσουν και οι ίδιοι στην επόμενη γενιά. Οργανώνοντας την Ελλάδα και παίζοντας σε πολλές μουσικές σκηνές, συναυλιακούς χώρους, φεστιβάλ και στηρίζοντας πάντα αυτοοργανωμένους πολιτικούς χώρους και κινήματα κατάφεραν να κερδίζουν έδαφος και να χτίσουν το κοινό τους χωρίς την βοήθεια εταιρειών managment με μόνο τους όπλο τη μελωδίες και τους στίχους τους.
Η καινοτομία της μπάντας είναι ότι εισήγαγαν παραδοσιακά ελληνικά αλλά και όργανα του ευρύτερου μεσογειακού πολιτισμού χωρίς να αναπαράγουν «μουσειακά» παραδοσιακά μοτίβα, αλλά να συνθέτουν δικές τους μελωδίες και ρυθμούς συνδυάζοντάς τους με τον ξεχωριστό κοινωνικοπολιτικό στίχο και το δυναμισμό του χιπ-χοπ. Ρίμες-μαχαίρι και δυναμική σκηνική παρουσία, υπό τους ήχους λαούτου, γκάιντας, μπαγλαμά και άλλων οργάνων της Μεσογείου, ενώ στα deck ο dj σκρατσάρει ακατάπαυστα. Οι στίχοι τους βρίθουν από αναφορές στους ποιητές και τους λογοτέχνες του κόσμου, καθώς και στην κοινωνικοπολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, τη Μεσόγειο και τον κόσμο ολόκληρο. Στα τραγούδια των Social Waste o Μανόλης Αναγνωστάκης συνυπάρχει με τον Ζαν Κλοντ Ιζό, και ο Χρόνης Μίσσιος με τον Subcomandante Marcos των Ζαπατίστας σε ένα εκρηκτικό μείγμα.
Πλέον έχουν εμφανιστεί σε πάρα πολλές μουσικές σκηνές, φεστιβάλ, και αυτοοργανωμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα, καθώς και στο εξωτερικό (Γερμανία, Νορβηγία, Μεξικό). Επίσης έχουν έντονη ακτιβιστική δράση ενώ συχνά δίνουν ομιλίες σε αυτοοργανωμένους χώρους αλλά και πανεπιστήμια σχετικά με την κοινωνικοπολιτική διάσταση του χιπ χοπ.

Δισκογραφία
• Στη γιορτή της ουτοπίας (ανεξάρτητη παραγωγή 2013)
• Με μια πειρατική γαλέρα (ανεξάρτητη παραγωγή 2015)
• Το χιπ χοπ της Μεσογείου (ανεξάρτητη παραγωγή 2017)
• Σύνορα (ανεξάρτητη παραγωγή 2020)

INFO
Social Waste // info@socialwaste.org

Διαβάστε ακόμα..