Σήμερα η στήλη θα πρωτοτυπήσει, και αντί για κάποιο συγκρότημα, δίσκο ή καλλιτέχνη, θα παρουσιάσει ένα ολόκληρο μουσικό κίνημα. Την ιστορία του Heavy Metal στην Ελλάδα, μέσα από το ντοκιμαντέρ “Metal From Hellas”.

Το “Metal From Hellas” είναι μια ταινία, διάρκειας 2 περίπου ωρών, που δημιουργήθηκε από τον Νίκο Παπακώστα και τον Παναγιώτη Σιμόπουλο, σαν εργασία για το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής. Είναι η ιστορία του Ελληνικού heavy metal από τα 80’s μέχρι και σήμερα. Σίγουρα όσοι έζησαν εκείνη τη περίοδο θα θυμηθούν τις δύσκολες, αλλά παράλληλα αγνές στιγμές της δεκαετίας του ’80, όταν οι συναυλίες ήταν σπάνιες και η απόκτηση ενός δίσκου μια ολόκληρη περιπέτεια.

Στο ντοκιμαντέρ αυτό, μπορείτε να παρακολουθήσετε συνεντεύξεις από παλιές και νεότερες μπάντες της Ελληνικής metal σκηνής, όπως οι Spitfire, Flames, Convixion, Strikelight, Angelo Perlepes, InnerWish, Battleroar, αλλά και πολλούς μουσικούς παραγωγούς, ιδιοκτήτες metal clubs, δημοσιογράφους rock και metal περιοδικών και πολλούς ακόμα.. Σίγουρα υπάρχουν κάποιες ελλείψεις, αλλά το όλο αποτέλεσμα είναι πολύ ικανοποιητικό, και εξαιρετικά διαφωτιστικό για μια περίοδο που έχει παρέλθει οριστικά..

[box type=”info”] Οι Αγγλικοί υπότιτλοι προστέθηκαν αργότερα, για να είναι ευκολότερη η παρακολούθηση του βίντεο από όσους δεν γνωρίζουν Ελληνικά.[/box]