Ξαφνιάζει με το νέο της τραγούδι η Ρίτα Αντωνοπούλου, ένα νεο-παραδοσιακό σε Ηπειρώτικο σκοπό, έτσι όπως θα έπρεπε να ακούγεται ο παραδοσιακός ήχος σήμερα. 

ΤοΠότε θα πάμε στα βουνά είναι για την ίδια ένα κάλεσμα για επιστροφή στις αλήθειες μας, στη φύση και στη σύνδεση με ό,τι αιώνιο και σταθερό. 
Ένα εκρηκτικό τραγούδι σε μουσική και στίχους της Χάρις Τσεκούρα, ενορχηστρωμένο εκπληκτικά από τον Γιάννη Δίσκο, γνωστό από την παρουσία του ως ενορχηστρωτή στη γνωστή τηλεοπτική εκπομπή “Μουσικό Κουτί” του Νίκου Πορτοκάλογλου. Συμμετέχουν φυσικά οι περισσότεροι μουσικοί αυτής της φανταστικής ορχήστρας. 

Δεν είναι τυχαίος ο χρόνος που κυκλοφορεί ένα τέτοιο τραγούδι. Μετά το σοκ της καραντίνας και των σύγχρονων αδιεξόδων των μεγαλουπόλεων, η εσωτερική ανάγκη για σύνδεση με τη φύση, έγινε ακόμα μεγαλύτερη και ουσιαστική. 
Όπως λέει και η ίδια, “τα βουνά είναι η ουσία της απλότητας μέσα μας, είναι το νόημα. της ζωής. Να γυρίσουμε την πλάτη στην τρέλα της πόλης, την μανία του με το κυνήγι του χρήματος, την επιτυχία, την συνεχή παρουσία στα σόσιαλ μίντια, όλο το σημερινό μοντέλο ζωής”.

Ακούστε το και αφεθείτε στο ρυθμό του. Χορέψτε το ή τουλάχιστον σκεφθείτε ξανά τι λείπει από τη ζωή σας και τι σας κάνει πραγματικά χαρούμενους. 

Πότε θα πάμε στα βουνά“.
Στίχοι, μουσική: Χάρις Τσεκούρα
Ενορχήστρωση: Γιάννης Δίσκος

Παίζουν οι:
Γιάννης Δίσκος – Κλαρίνο.
Λάμπης Κουντουρόγιαννης – Κιθάρες/φωνητικά
Δημήτρης Καζάνης – Βιολί/φωνητικά
Στέλιος Φραγκούς – Πιάνο/φωνητικά
Σπύρος Βαρδακαστάνης – Μπάσο
Θανάσης Τσακιράκης – Τύμπανα/φωνητικά.

Ηχογράφηση, Μίξη, Mastering: Κώστας Παρίσσης ( Studio Praxis)
Φωτογραφία/Σκηνοθεσία: Άκης Χρήστου – Punky Productions
Artwork: Μαρία Ευθυμίου

Παραγωγή: Melodica Art Productions – Παναγιώτης Κακαράς
Ακούστε το στις ψηφιακές πλατφόρμες ΕΔΩ