Οι Running Wild, το θρυλικό Γερμανικό speed/power metal συγκρότημα που έγινε πασίγνωστο στον χώρο ιδρύοντας αυτό που έχει μείνει στην ιστορία με τον όνομα pirate metal, είναι έτοιμοι για νέο ξεκίνημα. Ο νέος τους δίσκος “Shadowmaker” θα κυκλοφορήσει στην Γερμανία στις 20 Απριλίου, στην Ευρώπη στις 23 και στις ΗΠΑ/Καναδά στις 24 του ίδιου μήνα από την SPV/Steamhammer, και σηματοδοτεί την επαναδραστηριοποίηση τους 3 χρόνια μετά από το αποχαιρετιστήριο show τους το 2009 στο Wacken Open Air festival.

Το album θα κυκλοφορήσει πρώτα, σε περιορισμένη έκδοση, σε μαύρη jewel θήκη με ασημένια εκτύπωση και ένα 40λεπτο bonus DVD που θα περιέχει το πώς έγινε ο δίσκος και σχολιασμό όλων των τραγουδιών από τον mainman του group, Rock ‘n’ Rolf. Η κυκλοφορία του σε μορφή διπλoύ LP θα περιέχει δύο τυπωμένα εσώφυλλα ενώ το βινύλιο θα είναι διαφανές. Όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις τον τελευταίο καιρό, θα υπάρξει και μια ακόμα πιο περιρισμένη έκδοση box-set ( 1000 κομμάτια παγκοσμίως) που θα περιέχει το διπλό βινύλιο, το CD με το bonus DVD, μία αφίσα, αυτοκόλλητα, και ένα βιβλίο 30 σελίδων σε μέγεθος βινυλίου που θα περιέχει την ιστορία του συγκροτήματος.

Το εξώφυλλο του “Shadowmaker” φαντάζει ως το πιο ασυνήθιστο των Running Wild, όσον αφορά τα εξώφυλλα που είχαν όλες οι προηγούμενες κυκλοφορίες τους, αλλά το άκουσμα του ομώνυμου κομματιού και η ανάγνωση των στίχων του θα σας λύσει την απορία. Δημιουργήθηκε από τον Rock ‘n’ Rolf και τον Jens Renihold, που έχει επιμεληθεί τα εξώφυλλα και συγκροτημάτων όπως οι Evergrey, Kingdom Come και Tank.

Τα κομμάτια του δίσκου θα είναι τα παρακάτω:

01. Piece Of The Action
02. Riding On The Tide
03. I Am Who I Am
04. Black Shadow 05. Locomotive
06. Me & The Boys
07. Shadowmaker
08. Sailing Fire
09. Into The Black
10. Dracula