1941 Ο Αμερικανός Soul τραγουδιστής Otis Redding (Otis Ray Redding, Jr. 1941-1967) γεννήθηκε στο Dawson της Georgia. Είναι γνωστός και ως ο Βασιλιάς της Soul. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1989, στο Songwriters Hall of Fame το 1994 ενώ το 1999 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy “Lifetime Achievement” για την συνολική του προσφορά στη μουσική. Το 2008 στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, “The Greatest Artists of All Time”, το όνομα του βρέθηκε στην όγδοη θέση. Δημοφιλή τραγούδια του: “Try a Little Tenderness”, “Shake” και “(Sittin’ On) The Dock of the Bay” το οποίο ηχογραφήθηκε τρεις ημέρες πριν τον θάνατο του. Το όνομα του θεωρείται συνώνυμο της Soul μουσικής.
1952 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και παραγωγός Dave Stewart (David Allan Stewart) γεννήθηκε στο Sunderland. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο συγκρότημα Eurythmics μέχρι και τη διάλυση τους το 1990. Αμέσως μετά άρχισε να δουλεύει με την νέα του μπάντα The Spiritual Cowboys. Σαν παραγωγός έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Bob Geldof, Mick Jagger, Bryan Ferry, Stevie Nicks και Feargal Sharkey για του οποίου το πρώτο άλμπουμ, “A Good Heart”, κέρδισε το 1986 το BRIT Award “Best Producer”. Το Μάιο του 2011 παρέα με τους Mick Jagger, Damian Marley, Joss Stone και A. R. Rahman δημιούργησαν το supergroup SuperHeavy.

1955 Η J.P. Seeburg Corporation κυκλοφορεί στην αγορά το Dual Music System Jukebox. Είχε την δυνατότητα να “χωράει” 200 σινγκλάκια. Συχνά το αποκαλούσαν και Towel-rail. Το Μάρτιο του 1927 οJustus P. Seeburg είχε παρουσιάσει το πρώτο jukebox. Η πρώτη εκείνη έκδοση έδινε στον ενδιαφερόμενο την δυνατότητα να επιλέξει μεταξύ οκτώ δίσκων.


1971 Κυκλοφορεί στην Αμερική το δεύτερο σόλο άλμπουμ του John Lennon, με τον τίτλο “Imagine”. Ηχογραφήθηκε στα Ascot Sound και Record Plant Studios της Νέας Υόρκης, από τις 23 Ιουνίου έως και τα τέλη Ιουλίου. Θεωρείται ο πιο δημοφιλής προσωπικός του δίσκος. Το 2003 στην λίστα του περιοδικού Rolling Stone, “The 500 Greatest Albums of All Time”, βρέθηκε στην 76η θέση. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Imagine”, “Jealous Guy” κ.α. Ήταν το πρώτο Νο1 άλμπουμ του Lennon στοBillboard.
1978 Οι The Rolling Stones κυκλοφορούν το τραγούδι “Beast of Burden”. Ήταν μέρος του άλμπουμ τους “Some Girls”. Το 2004 στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, “The 500 Greatest Songs of All Time”, βρέθηκε στην 435η θέση.