1949

Ο Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Frank Beard (Frank Lee Beard) γεννήθηκε στο Frankston του Τέξας. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του σαν ντράμερ στο blues-rock/southern-rock συγκρότημα ZZ Top, πριν από αυτό υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων: The Cellar Dwellers, The Hustlers, The Warlocks και American Blues. Αν και έχει το επώνυμο Beard (μούσι) είναι το μόνο μέλος του συγκροτήματος που δεν έχει…

1958

Κυκλοφορεί στην Αμερική το τραγούδι “Summertime Blues” με την φωνή του Eddie Cochran. Θα φτάσει μέχρι την όγδοη θέση του Billboard και στην δέκατη όγδοη των Βρετανικών Singles Chart.

 

1960

Ο Tommy Moore αποφασίζει να αφήσει τους The Beatles για να γυρίσει στην παλιά του δουλειά, σαν χειριστής ανυψωτικού οχήματος στην εταιρεία Garston Bottle Works. Την θέση του θα πάρει δύο μήνες αργότερα ο Pete Best, λίγο πριν μετακομίσουν στο Βερολίνο για παραστάσεις.

1966

Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι The Rolling Stones με το τραγούδι “Paint It Black”. Είναι το τρίτο τραγούδι του συγκροτήματος που φτάνει στο Νο1 στην Αμερική. Την ίδια στιγμή βρίσκεται στο Νο1 και των Βρετανικών Singles Chart. Είναι μέρος του τέταρτου στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο “Aftermath”.

1988

Σε συναυλία που γίνεται στο στάδιο Wembley του Λονδίνου για τα εβδομηκοστά γενέθλια του Nelson Mandela συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Dire Straits,Stevie Wonder, Simple Minds, George Michael, Whitney Houston κ.α. Η συναυλία μεταδόθηκε σε εξήντα επτά χώρες και την παρακολούθησαν πάνω από εξακόσια εκατομμύρια τηλεθεατές.

www.musicdiary.gr