1946 Ο Βρετανός ντράμερ Keith Moon (Keith John Moon 1946-1978) γεννήθηκε στο Wembley του Middlesex. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο rock συγκρότημα The Who, από το 1964 έως και τον θάνατο του το 1978. Άρχισε να μαθαίνει τύμπανα σε ηλικία 14ων ετών δίπλα στον Carlo Little και το πρώτο συγκρότημα που συμμετείχε ήταν οι The Beachcombers. Σε ηλικία 17 ετών ενσωματώθηκε με τους The Who αντικαθιστώντας τον Doug Sandom. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως Jeff Beck, Eric Clapton, George Harrison, Yoko Ono κ.α. Είναι ο άνθρωπος που πρότεινε στον Jimmy Page να μην ονομάσει το νέο του συγκρότημα Mad Dog αλλά Led Zeppelin. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ντράμερ όλων των εποχών.
1951 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Jimi Jamison (Jimmy Wayne Jamison) γεννήθηκε στο Mississippi. Υπήρξε μέλος των Survivor από το 1984 έως και το 1989 και από το 2000 έως και το 2006. Ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του είναι το “Burning Heart” από το soundtrack της ταινίας “Rocky IV”.
1978 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Julian Casablancas (Julian Fernando Casablancas) γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο rock συγκρότημα The Strokes. Επιτυχίες του συγκροτήματος τα τραγούδια “Last Nite”, “Hard to Explain”, “Someday” κ.α. Το 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο προσωπικό του άλμπουμ με τίτλο “Phrazes for the Young“.
1969 Οι The Rolling Stones βρίσκονται στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 με το single “Honky Tonk Women”. Το τραγούδι έγραψαν οι Mick Jagger και Keith Richards κατά τη διάρκεια διακοπών στη Βραζιλία το Δεκέμβριο του 1968.
1994 Κυκλοφορεί το πρώτο και τελευταίο ολοκληρωμένο άλμπουμ του 27χρονου Αμερικανού τραγουδιστή και τραγουδοποιού Jeff Buckley, με τίτλο “Grace”. Ο Buckley δεν πρόλαβε να κυκλοφορήσει άλλο ολοκληρωμένο άλμπουμ. Πνίγηκε τον Μάιο του 1997 στον ποταμό Wolf River Harbor στο Memphis. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: “Grace”, “Last Goodbye κ.α. 

 

πηγή : musicdiary .gr