Σε περιορισμένο αριθμό dvd, κυκλοφορεί η βραβευμένη με βραβείο Fipresci ταινία για τον Γιάννη Αγγελάκα, “Ταξιδιάρα Ψυχή”.

Ο Γιάννης Αγγελάκας ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι την δεκαετία του ’80 με το συγκρότημα “Τρύπες” και ως σήμερα η ποίηση του παραμένει το ίδιο επίκαιρη. Η ταινία τον ακολουθεί στην καθημερινότητά του. Θίγει μέσα από τη ματιά του το πολιτικό αδιέξοδο της χώρας, τον τρόπο που διαμορφώνει την πραγματικότητα η τηλεόραση και αναζητά τη διέξοδο από τις πόλεις προς τους αγαπημένους τόπους που εγκαταλείψαμε.

Στα δύο χρόνια που διήρκεσαν τα γυρίσματα, βλέπουμε τις μουσικές συναντήσεις με τους συντρόφους του και την εξέλιξη των μουσικών διαδρομών τους μέσα από μια αναζήτηση στα ακούσματα της παιδικής τους ηλικίας, το ρεμπέτικο, τα ηπειρώτικα πολυφωνικά, τις κρητικές μελωδίες. “Μέσα μου ο αέρας που φυσά δεν λέει να ημερέψει, μου ξεσηκώνει την καρδιά και μου σκορπάει την σκέψη”.

H ταινία, που είναι σε σκηνοθεσία της Αγγελικής Αριστομενοπούλου, βραβεύτηκε με το βραβείο Fipresci στο 12ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το 2010.

Το dvd διατίθεται από τήν Alltogethernow στό το on-line δισκοπωλείο της εταιρίας, www.alltogethernow.gr. Επίσης σε δισκοπωλεία και άλλα σχετικά καταστήματα.