Τί να γράψεις για μία συναυλία με το Διονύση Σαββόπουλο; Τίποτα. Γιατί αυτά που έζησες για 2 ώρες στο gagarin δεν γράφονται. Συγκλονιστικός.

Ο κύριος Διονύσης Σάββοπουλος είναι μία τεράστια μορφή της ελληνικής μουσικής και μας το απέδειξε και το βράδυ της Παρασκευή (08/03) στην πρώτη απο τις 2 παραστάσεις στον εξαιρετικό συναυλιακό χώρο  Gagarin 205. Σε μια μουσική μυσταγωγία με απόλυτο σεβασμό στις νότες και στα λόγια. Ένα δίωρο μουσικό ταξίδι απο το 1963 εώς και σήμερα. Τραγούδια από την εποχή της χούντας, τραγούδια γραμμένα μέσα από το καλαστήριο της οδού “Μπουμπουλίνας”, τραγούδια από το “Μπάλλο” και το “Βρώμικο ψωμί” με ακούσματα απο την βαλκανική παράδοση, τραγούδια απο την μεταπολίτευση και φυσικά σκηνές ροκ και φωτογραφίες με τη Σωτηρία Μπέλου, τον John Lenon και τη Fay Dana Way.

“…Τι να τα κάνω τα τραγούδια σαςsavvopoulos_spons
ποτέ δε λένε την αλήθεια
ο κόσμος υποφέρει και πονά
και ‘σεις τα ίδια παραμύθια…”

Θαλασσογραφία, Σαν τον Καραγκίοζη, Με αεροπλάνα και Βαπόρια, Μπάλλος, ΕΦΦΕ, Δημοσθένους λέξις και πολλά πολλά ακόμα. Η συνέχεια επι της οθόνης…

Μαζί του τρεις κορυφαίοι δεξιοτέχνες από τη νεότερη μουσική μας σκηνή ο Γιώτης Κιουρτσόγλου (μπάσο), ο Βαγγέλη Καρίπης (κρουστά) και ο ενορχηστρωτής Ορέστης Πλακίδης (keyboards – programming) που σε αρκετές στιγμές μέσα στη βραδιά έκλεβαν την παράσταση με τα υπέροχα σόλο  και  τις εξαιρετικές  μουσικές τους.

Για το τέλος….Ο Διονύσης Σαββόπουλος ήταν, είναι και θα παραμείνει τεράστιο κεφάλαιο στην ελληνική μουσική. Τα τραγούδια του θα τα ακούσουν πολλές γενιές ακόμα. Ακόμα και τώρα στα 70 του κοντά, ένα ολόκληρο gagarin τραγουδούσε όρθιο και μαγεμένο από την αστείρευτη όρεξή του και  δυναμική του επάνω στη σκηνή.

Ευχαριστούμε κύριε Νιόνιο…

Γράφει ο thanos_teg

“…Σήκω ψυχή μου δώσε ρεύμα
βάλε στα ρούχα σου φωτιά
βάλε στα όργανα φωτιά
να τιναχτεί σαν μαύρο πνεύμα
η τρομερή μας η λαλιά…”