Πάνε χρόνια από την τελευταία φορά που είδα τον Σωκράτη, καθιστός σε καρέκλα. Πάνω από δέκα χρόνια ίσως. Βλέπεις έτσι κάποτε ήταν οι συναυλίες. Φυσικά χωρίς περιορισμούς, μάσκες και ιούς. Ήταν έτσι γιατί ήταν αλλά τα χρόνια και κυρίως λιγότερος ο κόσμος.

Πήγα με αρκετό δισταγμό εχθές στην Τεχνόπολη και έφυγα απόλυτα ευχαριστημένος. Ήταν ανέλπιστα πολύ ωραία. Είχε αυτήν την ομορφιά της παρέας και την γοητεία της μπουάτ! Ακούσαμε τραγούδια, μουσική και μελωδίες. Το να κάθεσαι στην καρέκλα με τη μπύρα σου ήρεμα και ωραία, σου δίνει τη δυνατότητα να ακούσεις πραγματικά τη συναυλία! Να δεις, να παρατηρήσεις, να σχεδιάσεις εικόνες στο μυαλό σου!

Ο Σωκράτης κεφάτος, με όρεξη για κουβέντα και αστεία και με ένα πρόγραμμα κομμένα και ραμμένο στην κατάσταση της βραδιάς. Ένα τρίωρο γεμάτο τραγούδια που δεν ακούμε και πολύ συχνά. Από τον “Νοτιά” και τις “Ευχές” από το Ένα του 2002,  ως τα τελευταία. Κάπου κόλλησε και το “Στη φωτιά” του Θανάση και η βραδιά βάδισε σε σωστά μονοπάτια. ο Δημήτρης Λάππας εξαιρετικός και στη κιθάρα αλλά και στο μπουζούκι, η Ιουλία Καραπατάκη μέσα στο χαμόγελο, ανέλαβε και κάποια στιγμή να ξεκουράσει το Σωκράτη με ένα 15λεπτο πρόγραμμα με την κιθάρα της και ο Γιάννης Μάλαμας στα κρουστά συμπλήρωσαν την μπάντα και όπως είπε και ο Σωκράτης, “παίζαμε στα δωμάτια της καραντίνας και είπαμε να  βγούμε και εξω να παίξουμε” και καλά κάνατε.

Το κοινό συγκρατήθηκε αρκετά, ειδικά σε τραγούδια που αλλά χρόνια έπιανε φωτιά η Τεχνόπολη. Προσαρμοσμένο και αρκετά προσεκτικό. Πήγε στον Πεχλιβάνη και στο Διάφανο να ξεφύγει η κατάσταση, αλλα σώθηκε, που λέμε.

Η Τεχνόπολη για ακόμα μια φορά τήρησε όλα τα μέτρα προστασίας και ειλικρινά σε γεμίζει σιγουριά και ασφάλεια. Μπράβο για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν για την προστασία όλων μας.

Αυτά από εχθές. Ο Σωκράτης ανακοίνωσε άλλη μια συναυλία στην Αθήνα. Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στο Βεάκειο θέατρο Πειραιά! Για πληροφορίες εδω!

Γράφει ο Θάνος Τεγόπουλος

Φωτογραφίες : Στάθης Κατάρας