Λοιπόν..όλα ξεκίνησαν το 2006 όταν ενώ απολαμβάναμε ενα live στο after dark με τον Δημήτρη Αρώνη, εκείνος με παρότρυνε να δηλώσω συμμετοχή σε ένα φεστιβάλ μουσικής στο οποίο θα κατέβαινε κι εκείνος με το ονομα palindrome (που αργότερα μετονομάστηκε στον γνωστό σε όλους moa bones). Βρήκα το όνομά μου απο τους αγαπημένους at the drive-in, μάζεψα κάποιες ιδέες που είχα και είπα στον Κωστή Ζουλιάτη να με υπολογίζουν κι εμένα.

Kάπως έτσι τον Μάη του 2006 στο μικρό μουσικό θέατρο πραγματοποιήθηκε το διήμερο burnt festival,όπου την πρώτη μέρα (Τρίτη 9 Μαϊου) έπαιξαν οι VESLEMES, ΜΗΤΕΡΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΥΦΛΗ, ΣΤΕΛΛΑ ΡΑΜΦΟΥ, DR. ΧΡΥΟΒΟΛΟΣ ΧΑΡΟΥΠΗΣ & ΜΑΡΙΟΣ ΦΟΥΑΓΚΡΑ ΠΕΡΛΟΝ, ΤΑΟ ΚΡΑΟ ενώ την δεύτερη ημέρα (Τετάρτη 10 μαϊου ) έπαιξαν οι ΒΑΣΙΚ, BOLEK & LOLEK, PALINDROME, MONIKA, THE BOY και ο SPECTRALFIRE όπου το flyer για το festival έλεγε…”SPECTRALFIRE. Η έτερη έγχορδοθορυβική μηχανή των MODREC παρουσιάζει ένα άγρυπνο μεταμεσονύχτιο φασματικό και ηχητικό ρομάντσο για κιθάρα, φωνή και άλλα χαριτωμένα όργανα ταύτόχρονα ή μη.”..

Ετσι λοιπόν φτάνουμε στο φοβερό σημείο όπου στις 10 Οκτωβρίου 2012 θα κυκλοφορήσει απο την Restless wind το album “SPECTRALFIRE“!”

Aυτό λοιπόν είναι ένα μινι ιστορικό για την δημιουργία των Spectralfire, όπως ακριβώς μας το λέει ο δημιουργός της μπάντας Λάμπης Κουντουρόγιαννης. Ο Λάμπης είναι ο κιθαρίστας των Modrec και παλαιότερα ήταν στην μπάντα που συνόδευε τον Γιάννη Χαρούλη στα live του. Πάνε 3-4 χρόνια απο τότε, αλλα το αναφέρω μόνο και μόνο γιατι τον γνώρισα απο εκεί.

Ο Spectralfire (σαν one man band, καθότι ηταν μονος του) έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του το 2006, στο Μικρό Μουσικό Θέατρο, στα πλαίσια του Burnt Festival, πλάι σε καλλιτέχνες όπως Monika, Palindrome (Moa Bones), The Boy κ.ά. Αρχικά μόνος και στη συνέχεια μαζί με τη Ματίνα Κουντουρόγιαννη στο πιάνο και τον Κώστα Χαλιώτη (Modrec, Marietta Fafouti, No Clear Mind) στα τύμπανα. Ακολούθησαν περισσότερα live, με τους Μητέρα Φάλαινα Τυφλή, Serpentine & Patrick Duff, εμφάνιση στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής το 2008, στο KINKY KONG, με τον Lolek κ.ά., καθώς και μία συμμετοχή στο soundtrack του μουσικού ντοκιμαντέρ “the approaching of the hour” της Γκρατσιέλλας Κανέλλου.

spectralfireΑκολούθησε μία παύση και, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο του 2011, πραγματοποίησε την ηχογράφηση του ομώνυμου δίσκου του στα studios Fab Liquid και Kiwi. Την παραγωγή επιμελήθηκε ο ίδιος ο Λάμπης Κουντουρόγιαννης μαζί με τον Ορέστη Φαληρέα (Imam Baildi), και σε συνεργασία με τον Νίκο (Ottomo) Αγγλούπα, αλλά και τους μουσικούς Σεραφείμ Γιαννακόπουλο στα τύμπανα (Planet of Zeus, Fingers Crossed, Modrec) και Ματίνα Κουντουρόγιαννη στο πιάνο, ενώ το mastering πραγματοποίησε ο Νίκος Λάβδας.

Καλλιτέχνες, όπως οι Marvin Gay και Jamie Lidell, και συγκροτήματα, όπως οι Afghan Whigs και οι Boards of Canada, αποτελούν μερικές από τις επιρροές που συνετέλεσαν στη δημιουργία του ομώνυμου άλμπουμ “Spectralfire”.

Το άλμπουμ αποτελείται από δώδεκα συνθέσεις με έφεση στο μινιμαλισμό και τις ατμοσφαιρικές μελωδίες. Πλούσιο σε φωνητικά, με σκοτεινούς ερωτικούς στίχους και υπνωτικά μουσικά θέματα, κλείνει κατά καιρούς το μάτι στο trip-hop και την downtempo pop. Από το άλμπουμ έχουν ήδη ξεχωρίσει τα “This Mess” και “Protagonist”, ενώ αίσθηση θα προκαλέσουν, το “Body Weak” και το “Trust In Time” με το εκπληκτικό πιάνο της Ματίνας Κουντουρόγιαννη.

Δείγμα μπορείτε να ακούσετε στο sound cloud καθώς και στην σελίδα του Λάμπη στο facebook. Eγώ εύχομαι η νέα προσπάθεια του Λάμπη να πάει πολύ καλύτερα απο όσο έχει φανταστεί και ο ίδιος!!