Για τον άγνωστο Arnel Pineda, από τις Φιλιππίνες, η τελευταία πενταετία είναι ονειρεμένη. Όταν το 2007 ένας φίλος του άρχισε να ανεβάζει video στο YouTube, με τον Pineda να διασκευάζει κλασικά rock κομμάτια σε τοπικά club στις Φιλιππίνες, κανείς δε μπορούσε να φανταστεί την εξέλιξη. Ένα από αυτά τα video έπεσε στην αντίληψη του κιθαρίστα των Journey, Neal Schon. Ο Schon έμεινε έκπληκτος από τις ικανότητες και το ταλέντο του Pineda, όπως επίσης και από την ομοιότητα της φωνής του με αυτή του εμβληματικού τους τραγουδιστή Steve Perry. Ο Schon έφερε τον Pineda από τις Φιλιππίνες στο San Francisco για audition, καθώς εκείνη τη περίοδο το συγκρότημα ήταν σε αναζήτηση καινούριου τραγουδιστή, και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Η επιλογή του ήταν εύκολη υπόθεση, καθώς η ποιότητα της φωνής του, ήταν ιδανική για το στυλ των Journey.

Το ταξίδι του Arnel στο όνειρο, μόλις είχε αρχίσει. Άστεγος από τα 13 του, χωρίς καμία πείρα πάνω στη μουσική βιομηχανία, δεν ήταν καθόλου προετοιμασμένος για το τι θα ακολουθούσε. Τις σωματικές αλλά και ψυχολογικές δυσκολίες που προκύπτουν όταν είσαι ο frontman ενός παγκοσμίου εμβέλειας group. Πως μπορεί κάποιος που έχει περάσει τόσα πολλά στη ζωή του να ανταπεξέλθει σε ένα τόσο δύσκολο έργο;

Αυτό είναι το θέμα της ταινίας “Don’t Stop Believin’: Everyman’s Journey”, σε σκηνοθεσία της, επίσης με καταγωγή από τις Φιλιππίνες, έμπειρης σκηνοθέτιδας Ramona Diaz, που θα κάνει πρεμιέρα στις 10 Απριλίου στο San Francisco Festival, και η οποία αναφέρεται στη πορεία του Pineda από τους δρόμους της Μανίλα, μέχρι το μικρόφωνο μιας από τις μεγαλύτερες μπάντες στο χώρο του μελωδικού ροκ. Στο ταξίδι του από τη στιγμή που μπήκε στους Journey, στους διχασμένους οπαδούς, σε αυτούς που τον απέρριπταν, μέχρι να γίνει λατρευτός από τους ίδιους, εθνικός ήρωας και σύμβολο στη πατρίδα του.. Μια πανέμορφη ιστορία!