Το τριήμερο του Γιάννη Χαρούλη στο Βοτανικός live stage  έχει τελειώσει. Παρολαυτά εμείς είμαστε ακόμα εκεί και από ότι βλέπουμε απο τα γκρούπ στο facebook που έχουν σαν θέμα τον καλλιτέχνη ,υπάρχει πολύς κόσμος που έχει μείνει ακόμα ,σε μία απο αυτές τις 3 βραδιές. Ο Γιάννης και η μπάντα του για μία ακόμη φορά έκαναν τον κόσμο να ταξιδέψει.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά για αυτό το φαινόμενο που λέγεται Γιάννης Χαρούλης αλλά επειδή μάλλον δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός θα το αποφύγω. Θέλω όμως να στάθω σε  3 σημεία που  έκαναν εντύπωση ακόμα και σε μένα που ”ακολουθώ ” το  Γιάννη και την παρέα του απο το 2006 που βρέθηκα κατά λάθος στο ”Συρμό” και από τότε τρέχω σαν μαγνητισμένος να τον ακούσω σχέδον όπου εμφανίζεται.  Το πρώτο είναι πως  πρώτη φορά είδα το κοινό του Γιάννη να περικυκλώνει σχεδόν ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο κι αυτό συνέβει το βράδυ της  24ης μαρτίου και 2 ώρες περίπου πριν αρχίσει η συναυλία, η ουρά που είχε σχηματιστεί έφτανε στην ιερά οδό!! Δεύτερον,  2 λέξεις και 2 πενιές στο λαούτο του, ήταν αρκετά για να μας αφήσουν με ανοιχτό στόμα όταν αποφάσισε να ερμηνεύσει το ”Ανάθεμα που αγάπησα” του Γιάννη Κακουλίδη (στίχοι) και του Χριστόφορου Χάλαρη (μουσική) που πρωτοακούστηκε το 1973 από τη φωνή του αείμνηστου Νίκου Ξυλούρη. Και τρίτον και τελευταίο όταν καθισμένος στο σκαμπό του και κρατώντας στα χέρια του το λαούτο του μνημόνευσε το Νίκο Παπάζογλου ,λέγοντας οτι  θεωρούσε σαν δεδομένο οτι ο Νικόλας δε θα έφευγε ποτέ απο κοντά μας και τώρα πιά το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να του αφιέρωνει τραγούδια. Σε κείνο το σημείο ακολούθησε η ερμηνεία του “Αύγουστου” που καθήλωσε ακόμα και τον πιο απαιτητικό ακροατή.

Είδα και μίλησα με ανθρώπους που ήρθαν για πρώτη φορά να ακούσουν το Γιάννη και την καταπληκτική αυτή μπάντα που τον συνοδεύει.Μια μπάντα που αποτελείται απο τους Παύλο Συνοδινό στην κιθάρα, Πάνο Τόλιο στα ντραμς, Μιχάλη Πορφύρη στο τσέλο και Κωνσταντή Πιστιόλη στα πνευστά και  έχει γίνει ένα και θαρρείς πως πλέον δεν χρειάζεται καμία πρόβα πρίν ανέβει στη σκηνή. Τους έβλεπα να είναι ενθουσιασμένοι με όλα αυτά τα είδη μουσικής που απόλαυσαν, αφού καθένας απο τους μουσικούς σε ταξιδεύει ξεχωριστά στα δικά του μουσικά μονοπάτια.Τα υπόλοιπα τα ξέρετε λίγο πολύ όλοι.3 live που αρχικά ήταν προγραμματισμένα να γίνουν 2 αλλά η αγάπη του κοσμόυ ανάγκασε τους διοργανωτές να προσθέσουν μια ακόμα εμφάνιση.

Ο Γιάννης και η παρέα του ανηφορίζουν για το βορρά και συγκεκριμένα για τη συμπρωτεύουσα για να δώσουν 2 μοναδικές συναυλίες στις 10 και 11 Απριλίου στο Fix Factory of Sound.Εμείς ευχόμαστε να περάσετε καλά όσοι θα βρεθείτε εκεί και ανυπομονούμε για τα επόμενα μουσικά μας ταξίδια μαζί τους.

γράφει ο Dmtrs.