Τα Πατήσια στα καλύτερα τους. Είναι η περιοχή μας και μας αρέσει πολύ, που έχει super μαγαζάκια για να κάτσουμε στα μέρη μας και να πιούμε τις μπύρες μας, τα ποτά μας, τον πρωινό μας καφέ και το brunch μας.

Γράφει ο Θάνος Τεγόπουλος

1) Λοκάλ 337 (Πατησίων 337 & Σκρά)

Το Λοκάλ337 είναι ένας all day προορισμός απο νωρίς το πρωί με καφέ, μέχρι αργά το βράδυ για παγωμένη μπύρα ή κοκτείλ. Μη φύγεις αν δεν φας Πίτσα ή Burger! Το Σαββατοκύριακο απο νωρίς το πρωι για brunch και τα βράδια απο Πέμπτη ως Κυριακή μουσικές απο djs! ( fb | Instagram)

2) Καφεοίνο (Γαβριηλίδου 8)

Με 19 χρόνια στη πλάτη, το Καφεοίνο είναι απο τα παλαιότερα μαγαζία της γειτονίας των Άνω Πατησίων. Το Καφεοίνο έχει αποκτήσει φανατικό κοινό που πλέον θεωρείται all time classic προορισμός για καφέ και ποτό! (fb | Instagram)

3) Beans & Hops (Λεωφόρο Ηρακλείου 43)

To Beans & Hops ήρθε για να μείνει. Διανύοντας το δεύτερο καλοκαίρι της ζωής του, έγινε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το top στέκι για τους λάτρεις της μπύρας, διαθέτοντας περισσότερες απο 50 ετικέτες μπύρας αλλα και έναν απο τους καλύτερους καφέδες της περιοχής! ( fb | Instagram)

4) Strange fruit (Πατησίων 354)

To “Κόκκινο”, μαγαζί με την ωραία κάβα και τις ωραίες μουσικές, θα το βρείς πάνω στην Πατησίων και θα σε κάνει να το αγαπήσεις! (fb)

5) Κόμης (Λασκαράτου 20)

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο Δευκαλίων Κόμης στην οδό Λασκαράτου, είναι το μυστικό στέκι των καλλιτεχνών για περισσότερα απο τριάντα χρόνια. Εκεί ανάμεσα στις αφίσες και στα πόστερ μιας άλλης Αθήνας, θα βρείς καλλιτέχνες του σήμερα να απολαμβάνουν το ποτό τους και τη μπύρα τους. Στη γωνία στη μπάρα θα βρείς τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου! (fb)

6) Tar (Λεωφόρος Ηρακλείου 34)

Η TAR είναι η πρώτη μπυραρία που άνοιξε στην Ελλάδα και βρίσκεται στα Πατήσια. Η μπυραρία στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο του Μεσοπολέμου και πρόκειται για μία μπυραρία με γερμανική-αυστριακή κουζίνα.  Στην Ταρ μπορείς να δοκιμάσεις αρκετές μπύρες σε βαρέλι και περισσότερες από 50 ετικέτες μπύρας.

7) Το Μέλι (Λασκαράτου 1)

Συνεχίζοντας την Λασκαράτου, λίγο πριν βγείς την Πατησίων θα βρείς “Το Μέλι”. Αν έχεις κάνει κράτηση μπες, αν όχι, χλωμό σε κόβω. Βρες τον Σπύρο και τον Παναγιώτη και κάπου θα σε στριμώξουν! Εκεί το γλέντι δεν σταματάει ποτέ! (fb | Instagram)

8) Ρούκουνας (Αγίας Λαύρας 63)

Ανανεωμένος Ρούκουνας, νέο μαγαζί με ωραίο πεζοδρόμιο και ωραίους μεζέδες. Άραξε έξω στη δροσιά της Αγιάς Λαύρας και άρχισε τις μπύρες. Θα με θυμηθείς. (fb & Instagram)

9) Αρόλιθος (Αγίας Λαύρας 70)

Ρακομεζεδοπωλείο με εξαιρετικές κρητικές και νησιώτικες γεύσεις, κρασί χύμα απόλαυση και τιμές σούπερ! (fb & Instagram)

10) Αλχημεία

Ροκιές, μπύρες και μια αυλή όνειρο! Η Άλχημεία είναι μια μονοκατοικία, είναι το ροκ μπαρ της περιοχής μας, με μουσικές δυνατές, νεολαία και μπύρα βαρέλι. (fb & Instagram)