Με αφορμή την πρόσφατη αποχώρηση της Anette Olzon από τους Nightwish δεν ήταν λίγοι όσοι σκέφτηκαν την πιθανότητα να επιστρέψει στην μπάντα η αρχική τραγουδίστρια Tarja Turunen. Η ίδια όμως έσπευσε σε συνέντευξη της να σταματήσει τις όποιες σχετικές συζητήσεις, δηλώνοντας ότι δεν ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο και ότι θα ήταν έτοιμη να επιστρέψει στους Nightwish μόνο αν τα μέλη του συγκροτήματος και η υπόλοιπη ομάδα είχαν αλλάξει.

“Θα ήμουν έτοιμη να γυρίσω στους Nightwish, μόνο αν αλλάξουν όλα τα μέλη του συγκροτήματος και το μάνατζμεντ… Κανείς δεν γνωρίζει τι τράβηξα μέσα στο συγκρότημα όλα αυτά τα χρόνια, οπότε και δέχομαι πως είναι δύσκολο για τους fans να κατανοήσουν τα συναισθήματα μου σε αυτό το ζήτημα…”

Αν θυμηθούμε πάντως τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ του συζύγου και μάνατζερ της Marcelo Cabuli και της μπάντας, καθώς και τα περιστατικά που οδήγησαν στο να χωριστούν το 2006, η στάση της τραγουδίστριας δεν είναι κάτι που δεν περιμέναμε. Συν τις άλλοις και η ίδια υποστηρίζει ότι είναι ικανοποιημένη με την σόλο καριέρα της και δεν πιστεύει ότι θα την ικανοποιούσε κάτι άλλο περισσότερο αυτή τη στιγμή. Όσο για την είδηση της αποχώρησης της Anette η Tarja ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεν την εξέπληξε καθόλου το γεγονός.