Γράφει ο Θάνος Τεγόπουλος

Στη χώρα που ο ιός κολλάει ως τις 23:59 και όχι στις 00:00, που στους γάμους επιτρέπονται 20 άτομα ενώ στο 608 (Γαλάτσι-Ακαδημία-Ζωγράφου) έχει στις 08:30 το πρωί 110, μάθαμε πλέον πως η μουσική μεταφέρει τον ιο μέσω νότας και όχι μέσω σεναρίου!

Το θέατρο του παραλόγου και στα καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου, αυτό το πολύπαθο καλοκαίρι. Μετά τα χθεσινά νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στην προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του ιού, όπως ήταν αναμενόμενο, ξεσηκώθηκε ο κλάδος της μουσικής. Με τα νέα μέτρα λοιπόν, αναστέλλονται όλες οι συναυλίες για τις επόμενες 14 ημέρες, δηλάδη πάμε για του χρόνου, ενώ οι θεατρικές παραστάσεις συνεχίζονται κανονικά!

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων (ΠΣΔΠΕ) φυσικά δεν άργησε να βγάλει ανακοίνωση κατά του αποκλεισμού του μουσικού κλάδου απο κάθε δυνατότητα οποιασδήποτε εκδήλωσης :

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΣΔΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

“Πέρα από κάθε λογική , πέρα από κάθε πολιτική , πέρα από κάθε σεβασμό στη δουλειά μας, έρχεται η κυβέρνηση με τον παραλογισμό του διαχωρισμού αποκλειστικά και μόνο του μουσικού κλάδου, να κλείσει τις επιχειρήσεις μας και να αφήσει τους εργαζόμενους στον χώρο των συναυλιών εκτός από άνεργους και άφωνους. Κινδυνεύει η διασπορά από τη μουσική και όχι από το θέατρο, που υποδέχεται το κοινό στους ίδιους χώρους με το ίδιο υγειονομικό πρωτόκολλο, με τους ίδιους ανθρώπους που κάθονται στα ίδια καθίσματα, φοράνε τις ίδιες μάσκες και κοιτάζουν την ίδια σκηνή! Επειδή έχει ξεπεραστεί κάθε όριο ανεκτικότητας από την πλευρά μας θα εξαντλήσουμε κάθε μέσο που μας παρέχει ο νόμος προκειμένου να υπερασπιστούμε την ισονομία μας. Τιμάμε το θέατρο και δεν θα επιτρέψουμε στον παραλογισμό των αρμοδίων υπουργείων να μας βάλει σε διαμάχη με τους συνάδελφους θεατρικούς παραγωγούς και τους εργαζόμενους του θεάτρου, οι οποίοι πρέπει και αυτοί να εργαστούν όπως κι εμείς. Έχετε χάσει κάθε μέτρο γιατί ή θα υπάρχει ανώτατο όριο σε 9 άτομα για τις συναθροίσεις σε κλειστούς και ανοικτούς χώρους ή όχι. Αποφασίστε και μη μας κοροϊδεύετε.”

Για τον ΠΣΔΠΕ
Η πρόεδρος
Κατερίνα Σταματάκη
H γραμματέας
Δήμητρα Μαντζούκα

Διαβάστε ακόμα…

ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ – ΣΤΑ ΥΨΗ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ