Όταν ο Άγης μου ανέφερε τις παρουσιάσεις που έχουμε να κάνουμε, χωρίς σκέψη του είπα να κάνω και αυτή του Van Halen. Δε ξέρω γιατί. Η αλήθεια είναι πως αν δεν έκανα την παρουσίαση πιθανώς να έκανα καιρό για να ακούσω τον δίσκο. Ο Van Halen μετά από 14 (!) χρόνια, ξαναμπήκε στο studio. Μετά τον τελευταίο δίσκο του 1998, “Van Halen III”, τον όχι και τόσο καλό δίσκο, επανέρχεται με την παρέα του… και μέσα σε αυτή την παρέα είναι ξανά και ο David Lee Roth. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό βέβαια, αλλά εδώ τον έχουμε για τα καλά σε δίσκο και tour. Επίσης είναι η πρώτη φορά που σε studio album συμμετέχει ο γιος του Eddie, ο Wolfgang Van Halen, ο 20χρονος νέος μπασίστας του συγκροτήματος.

Για τον δίσκο πραγματικά θα μπορούσα να γράψω άπειρα πράγματα, σκέψεις, και γνώμες. Ο Eddie μετά την εγχείριση στο αριστερό του χέρι, και με παραγωγό τον John Shanks, μπαίνει στο Henson Studio και με εταιρεία την Interscope, παράγει και δημιουργεί κάτι πολύ ανώτερο από το Van Halen III.

Ο δίσκος γενικά έχει πάρει πολύ καλές κριτικές. Σε Η.Π.Α. και Αγγλία έχει φτάσει στο Νο1 στα Rock Charts, και ακόμα σε Καναδά, Φινλανδία, Ιαπωνία, έχει φτάσει στο Νο3 των Charts.

Ο δίσκος περιέχει 13 συνθέσεις, όπου το πρώτο κομμάτι “Tattoo” είχε κυκλοφορήσει ως single. Το κομμάτι δεν είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως ακούγοντας τον δίσκο, ξεχνάς το single και σε παρασύρει ο Hard/Heavy/Rock ρυθμός και μπλέκεσαι κι εσύ ο ίδιος στις χορδές του Eddie.

Στον δίσκο θα συνατήσετε αρκετά speed σημεία αλλά και το κλασσικό rock ύφος του Eddie. Ο δίσκος άνετα θα μπορούσε να ήταν soundtrack σε ένα μπαρ, που το μόνο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να περνάς καλά.

Κομμάτια όπως ‘She’s The Woman’, ‘China Town’, ‘Honeybabysweetiedoll’, ‘Outta Space’ και ‘Big River’, θα σε βάλουν στον κόσμο του Eddie εν έτη 2012.

Πάλι καλά που επέλεξα τον δίσκο για παρουσίαση, σε ευχαριστώ ρε Άγη… Όντως μου είχε λείψει ένας τέτοιος δίσκος.