‘Ενα από τα πλέον γνωστά και αγαπημένα καλοκαιρινά φεστιβάλ.Ένα φεστιβάλ που ξεκίνησε ως μονοήμερο και μετά απο 13 χρόνια παρουσίας κατέληξε να είναι τριήμερο.Φέτος είχαμε την τύχη να βρεθούμε κι εμείς εκεί και σίγουρα θα ξαναπάμε!!

Μερικές απο τις πληροφορίες που συλλέξαμε σχετικά με το φεστιβάλ είναι οι παρακάτω : Η ”Βαρβάρα” βρίσκεται σε 500 μτρ. υψόμετρο και στη μέση ενός δάσους 800.000 στρεμμάτων.Ένας από  τους εμπνευστές , ιδρυτές και πρόεδρος του Φεστιβάλ ήταν ο Τάσος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από λίγα χρόνια.Ο Θ. Παπακωνσταντίνου  αφιερώνει  στη μνήμη του τον ”Πεχλιβάνη” κάθε φορά που το τραγουδάει στη Βαρβάρα! Ξεκίνησε δειλά δειλά, με μικρά συγκροτήματα και όσο περνούσαν τα χρόνια  έκαναν μία συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες!! Συνήθως πήγαινε εναλλάξ, μία Σ.Μάλαμας και μία  ο Θ.Παπακωνσταντίνου, ώσπου αποφάσισαν  πριν 5-6 χρόνια περίπου να το κάνουν διήμερο!

Από το φεστιβάλ έχουν περάσει καλλιτέχνες όπως : Θ. Μικρουτσίκος, Γ. Κούτρας, Χ. Θηβαίος, Ο. Περίδης, Μ. Κανά, Μ. Ασλανίδου, Γ. Χαρούλης, Γ. Αγγελάκας  κ.α. Η συμμετοχή ολόκληρου του χωριού στη διοργάνωση του φεστιβάλ είναι πρωτοφανής καθώς  αναλαμβάνουν εξολοκλήρου όλα όσα απαιτούνται για ένα άψογο αποτέλεσμα.
Διοργανωτές είναι ο Αθλητικός  Πολιτιστικός Σύλλογος Βαρβάρας ”Αετός” και ο Σύλλογος Βαρβαριωτών Θεσ/νίκης! Πέρυσι λειτούργησε πρώτη φορά το κάμπινκ και φέτος ήταν η δεύτερη και σαφώς πιο οργανωμένη!!

‘Ολα αυτά και ακόμα περισσότερα θα έχετε την ευκαίρια να δείτε στο ‘‘The small village” documentary, ένα πολύ όμορφο ντοκιμαντέρ για τη ζωή στο μικρό Χωριό, Βαρβάρα και το ετήσιο Μουσικό Φεστιβάλ της, που βρίσκεται σε στάδιο παραγωγής, με τη συμμετοχή του κοινού!!