Όπως ακριβώς το λέει ο τίτλος…όπως το λένε και οι ίδιοι….“Κρατήσαμε μια θέση στον Κίσσαβο
με θέα τον Όλυμπο και το Αιγαίο”

Ο Δοχός βρίσκεται στη βορειοανατολική άκρη του Κισσάβου, σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από την Κοιλάδα των Τεμπών σε υψόμετρο 250 μέτρων.

Εκεί οι άνθρωποι γνωρίζουν το καλό και το αποδεικνύουν στη κάθε τους στιγμή. Οι μουσικές εκδηλώσεις τους είναι πλέον πασίγνωστες και για το καλοκαίρι αλλά και για τις χειμωνιάτικες βραδιές. Απο εκεί έχουν περάσει μερικά απο τα μεγαλύτερα ονόματα της καλής ελληνικής μουσικής και έχουν προσφέρει αξέχαστες βραδιές.

Θανάσης Παπακωνσταντίνου , Σωκράτης Μάλαμας , Μιλτιάδης Πασχαλίδης , Γιάννης Χαρούλης , Γιάννης Αγγελάκας , Παύλος Παυλίδης κ.α. είναι μερικά απο τους καλλίτεχνες που έχουν περάσει απο αυτό το μαγευτικό μέρος για να έρθουν κοντά με τους ανθρώπους αλλά και τα αστέρια κάτω απο τις υπέροχες μελωδίες τους.

Όλα αυτα έμοιαζαν πολύ όμορφα και ιδανικά για τον επισκέπτη μέχρι εχθές.

Ήταν Σάββατο το βράδυ και όλοι γνωρίζαμε οτι είχε συναυλία ο Σωκράτης απόψε στο Δοχό και λέγαμε τι ωραία να βρισκόμασταν και εμείς εκεί. Αυτό βέβαια που θα επακολουθούσε δεν το είχες φανταστεί ούτε στους πιο άσχημους “εφιάλτες” να πω???

Οι κεραμίδες άρχισαν να πέφτουν….πρώτα με αυτή την φωτογραφία που κατα βάθος δεν ήθελες να την πιστέψεις και ήλπιζες πως ήταν ένα μοντάζ που την έφτιαξε κάποιος για να σου κάνει πλάκα…Δεν ήθελες να πιστέψεις οτί σε κάποια πολύ μικρή στιγμής αδυναμίας του ο Σωκράτη φώναξε και τους φίλους του να ανέβουν επάνω.

Όταν λοιπόν είδες και την δεύτερη άρχισε η αμφιβολία να γίνετε ένα ατελείωτο ξενέρωμα και ταυτόχρονα μία τεράστια αγωνία να ψάξεις να δεις τι ακριβώς έχασες.Σωκράτης, Θανασάρας και το Γιαννιό μας στην ίδια σκηνή.

“Είσ’ ένα όνειρο
Στις ταραγμένες σου ματιές ξεχνιέμαι
Είσ’ ένα όνειρο
Στα θαύματα στους πόθους σου
Ξενύχτης τριγυρνώ.”

Την Κυριακή το απόγευμα λοιπόν όλα είχανε μπεί στη θέση τους. Τα πρώτα βίντεο άρχισαν να ανεβαίνουν και εσύ δεν χόρτενες  να τα βλέπεις και να τα ξαναβλέπεις και να τα ξαναβλέπεις……και να βάζεις και να βάζεις και να βάζεις…..ρε πιεεεεεεεεεεεεεεεε ρε………

Τι αποσπερίτης , τι Τειρεσίας , τι κάτω απο το μαξιλάρι….και άλλα πολλά πολλά…

Αυτό που θα θέλαμε κάποια στιγμή να συμβεί και να το ζήσουμε έγινε πραγματικότητα και ήτανε ένα όνειρο που άλλοι θα το βλέπουν και θα προσμένουν να το δούν και απο κοντά και για άλλους μία στιγμή που θα είναι η καλύτερη τους και θα την θυμούνται μέχρι την επόμενη φυσικά…

Σε τέτοιες περιπτώσεις τα λόγια και οι λέξεις είναι κάτι ελάχιστο για να απεικονίσεις επ’ακριβώς την πραγματικότητα.

Ελπίζουμε κάποια στιγμή να ξανασυμβεί και αυτή τη φορά να το ζήσουμε και εμείς…

Ευχαριστούμε τους φίλους μας, τον Στέλιο και τον Χρήστο για τα βίντεο και τις φωτογραφίες.