Σε συνέντευξη του στη διαδικτυακή έκδοση του Eλληνικού Rock Hard (www.rockhard.gr), στα πλαίσια της προώθησης του νέου δίσκου της προσωπικής του μπάντας Almah ‘Motion’, ο frontman των Angra Edu Falaschi αναφέρθηκε στη κατάσταση που επικρατεί στο συγκρότημα και η αλήθεια είναι πως όσα λέει προκαλούν έντονο προβληματισμό για τη συνέχεια του..

‘Με τους ANGRA, και παρότι ευχαριστήθηκα το “Temple of shadows”, οι σκιές άρχισαν να επιστρέφουν και η χαρά του να βρίσκεσαι σε ένα συγκρότημα εξαφανίζεται γρήγορα σε τέτοιες περιπτώσεις.  Όπως ξέρεις, οι ANGRA επέστρεψαν και για ακόμα μια φορά οι εγωισμοί δεν έλειπαν. Όσο κι αν μου αρέσουν οι δίσκοι που κάναμε, η μουσική που γράφουμε, η παρέα με τους υπόλοιπους είναι δύσκολη. Εγώ είμαι πάντα αισιόδοξος και πιστεύω ότι οι άνθρωποι αλλάζουν, αλλά πλέον με τους ANGRA θα κάνουμε ένα μεγάλο διάλειμμα και μετά την εμφάνισή μας στο Rock in Rio (σ.σ. μόλις πραγματοποιήθηκε), θα ξαναβρεθούμε τον Ιανουάριο για να πάρουμε τις αποφάσεις μας’.

Σε ερώτηση του συντάκτη για το τι είδους προβλήματα υπάρχουν στη μπάντα, ο Edu υπήρξε ιδιαίτερα αποκαλυπτικός.. ‘Υπήρχαν μουσικές διαφορές, αλλά κυρίως οι διαφορές μας ήταν προσωπικές. Δεν ξέρω ποιο ήταν το κομβικό σημείο, αλλά αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι το συγκρότημα έχει καταστραφεί από τον εγωισμό και τη απληστία κάποιων. Κυρίως την απληστία. Είμαστε άνθρωποι και κάνουμε λάθη, αλλά θα προσπαθήσουμε γιατί η ιστορία των ANGRA το απαιτεί. Δεν αναφέρομαι μόνο στην δική μου περίοδο αλλά και παλαιότερα. Ο Rafael (σ.σ. Bittencourt ) είναι ιδιοφυία στην κιθάρα με τον τρόπο που αναμιγνύει τα διάφορα μουσικά είδη. Ο Kiko (σ.σ. Loureiro) είναι καταπληκτικός κιθαρίστας και ο καθένας ξεχωριστά προσδίδει στην ταυτότητα της μπάντας, όμως πρέπει να συγκεντρωθούμε στην μουσική, δίχως εγωισμούς. Για το ποιο ασήμαντο πράγμα, στους ANGRA χρειάζεται να ανταλλάξουμε 40 μηνύματα. Μέχρι να αποφασίσουμε πού θα βρεθούμε για να κάνουμε πρόβες, πρέπει να μας πάρει ένα μήνα. Αντί να σκεφτόμαστε το συμφέρον της μπάντας, ο καθένας μας βλέπει το προσωπικό του συμφέρον.’

Δυστυχώς το φινάλε για μια από τις πιο μεγάλες και επιδραστικές μπάντες στο χώρο του progressive power metal είναι περισσότερο κοντά απ’ ότι νομίζαμε, και δε προμηνύεται ένδοξο. Και είναι κρίμα, ειδικά μετά το καταπληκτικό περσινό τους δίσκο ‘Aqua’ που έδειξε προς στιγμήν να τους επαναφέρει στις κορυφαίες μπάντες του είδους. Εγώ πάντως σαν οπαδός τους, προτιμώ να τους ακούω για τη μουσική τους, παρά να δίνω βάση στο τι λένε και κάνουν, ελπίζοντας να τα βρουν σύντομα..