Οι φωνές πρέπει να γίνουν κραυγές. Όλο και περισότερο διαμαρτύρονται οι καλλιτέχνες και οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα θεάματα, για τον αποκλεισμό της κυβέρνησης απο οποιοδήποτε επίδομα. Η σταγόνα που ξεχείλισε αυτή τη απόλυτα διακαιολογημένη οργή, ήταν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού στο διάγγελμα της Τρίτης 28/4, που έκανε λόγο για ματαίωση – ακύρωση όλων των συναυλιών και όχι μόνο , για το καλοκαίρι που έρχεται.

Φωτεινή Βελεσιώτου, Φοίβος Δεληβοριάς, Σπύρος Γραμμένος έριξαν “μαύρο” και σταμάτησαν πλέον οποιαδήποτε μουσική δραστιριότητα τους, μέχρι

Η Φωτεινή Βελεσιώτου με την κάτωθι “ανακοίνωση”

και ο Φοίβος Δεληβοριάς με την ακόλουθη…

ΜΙΑ ΜΑΥΡΗ (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ;) ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Δύο μέρες τώρα-και για αρκετούς μήνες από τώρα- εγώ και όλοι οι συνάδελφοί μου (μουσικοί,τεχνικοί,τραγουδιστές, διοργανωτές συναυλιών) ένας ολόκληρος υδροβιότοπος παραγωγικών και δημιουργικών ανθρώπων, είμαστε άνεργοι.

Αυτό το μοιραζόμαστε φυσικά και με άλλους επαγγελματικούς κλάδους που πλήττονται από την πανδημία, έστω κι αν με μια ρεαλιστική ανάγνωση της πραγματικότητας, εμείς αποκλείεται να ξαναγυρίσουμε στη δουλειά μας μέχρι να βγει το εμβόλιο, κάτι που θα πάρει αρκετούς μήνες.

Το σοκαριστικό όμως είναι ότι αυτή η ξαφνική καταστροφή δεν συνοδεύεται από κανένα -αλλά κανένα!- μέτρο στήριξής μας από την κυβέρνηση.Προτείναμε άπειρα τέτοια μέτρα στο ΥΠΠΟ εγκαίρως τόσο για μας όσο και για τους Οργανισμούς μας.Η μπάλα πετιέται στη νομική εξέδρα.Και έτσι -με πρώτους τους πιο αδύναμους κρίκους οδηγούμαστε στην απόλυτη φτώχεια και δυστυχία, χωρίς καμιά υπερβολή.

Η σελίδα αυτή αναστέλλει κάθε δημοσίευσή της μέχρι α) να ανακοινωθεί εξαμηνιαίο ταμείο ανεργίας που να περιλαμβάνει τους ανθρώπους που δουλεύουν στο θέαμα-ακρόαμα (προτάσεις για το πώς θα γίνει έχουν οι αρμόδιοι στα χέρια τους) β) να ενισχυθεί η έναρξη λειτουργίας της ΕΔΕΜ, που θα σώσει τους στιχουργούς και τους συνθέτες που από το 2013 υποφέρουν (οι αρμόδιοι γνωρίζουν πώς) γ) σαφής και σταδιακός χάρτης επιστροφής μας στη δουλειά, όπως συμβαίνει με όλους τους επαγγελματίες.

Είναι σαφές νομίζω πως η διάθεσή μας να προσφέρουμε σε όσους υποφέρουν, φάνηκε τις μέρες του lockdown (η κυβέρνηση το εκμεταλλεύτηκε ήδη αρκετές φορές αυτό). Αυτή τη στιγμή -σε απάντηση- οδηγεί όλους τους ανθρώπους μας και τις οικογένειές τους στον αφανισμό.

Από δω λοιπόν, σιωπή.Από κάτω τρόμος και θυμός.Και συζητήσεις για συλλογικές πράξεις, με όλους τους συναδέλφους μου.Ελπίζω όχι πράξεις απελπισίας

Και ο Σπύρος Γραμμένος

Μαύρο στην Τέχνη;

Πίσω από τον κάθε Γραμμένο που λέει τα τραγούδια του,
υπάρχουν μουσικοί, ηχολήπτες, τεχνικοί φωτιστές
και άλλοι εργαζόμενοι σε αυτόν τον χώρο
που σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή,
μένουν εκτός εργασίας και οποιασδήποτε βοήθειας.
Σαν να είναι αόρατοι.

Μέχρι να βρεθεί κάποια λύση για όλους εμάς,
κάνουμε ένα διάλειμμα.

Ρίχνουμε μαύρο.
Το μαύρο που μας ρίχνει το κράτος.

Καλούμε όλους τους καλλιτέχνες και τις ομάδες τους να πράξουν ανάλογα.

Διαβάστε ακόμα…

Ας γίνουν οι φωνές, κραυγές – Οι καλλιτέχνες είναι άνθρωποι εργαζόμενοι!

Ο Σωκράτης Μάλαμας παίρνει θέση για την αδιαφορία της κυβέρνησης!

Από το “πιο καυτό συναυλιακό καλοκαίρι” στο “κρίνεται απίθανο να επιτραπούν”