Πλέον οι κινητοποιήσεις όλων, απο το χώρο του θεάματος, στο θέμα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες, γίνονται ακόμα πιο δραστικές, έτσι ώστε οι φωνές τους να ακουστούν εκεί που πρέπει! Οι πρισσότεροι καλλιτέχνες πλέον έχουν ρίξει “μαύρο” και έχουν σταματήσει όλα τους τα διαδικτυακά live και ένα απο τα επόμενα βήματα του κλάδου είναι να αδειάσουν όλες οι πλατφόρμες απο το προσωπικό ύλικό των καλλιτεχνών. Να θυμίσουμε πως ο Βέβηλος έχει προβεί σε αυτή την ενέργεια, απο το πρωί της Παρασκευής και έχει κατεβάσει όλο το υλικό του απο το Youtube! Αναλυτικά η ανακοίνωση…

“…Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για των κλάδο μας όπως γνωρίζετε.

Εδώ κ λίγη ώρα έχει ξεκινήσει αυτή η κινητοποίηση.

Καλό είναι να στηριχθει από όλους/ες.

αντιγραφή επικόλληση στη σελίδα που διαχειριζόμαστε ή στην προσωπική μας σελίδα, όποιος θέλει προσθέτει ότι θεωρεί πως λείπει.

“24ωρη διαδικτυακή απεργία καλλιτεχνών και εργαζομένων στο χώρο της τέχνης.

Την Παρασκευή 15 Μαΐου, στις 12.00 το μεσημέρι και για 24 ώρες κάνουμε όλη τη δημοσιευμένη δουλειά μας (μουσική, θεατρική-χορευτική παράσταση, ταινία, πίνακα ζωγραφικής, φωτογραφία, λογοτεχνικό κείμενο, κ.λπ.) από public σε private, σε όλες τις πλατφόρμες που έχει δημοσιευτεί. Αφήνουμε για 24 ώρες τον ηλεκτρονικό κόσμο χωρίς τέχνη.

Παρότι έχει ανακοινωθεί ότι καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στο χώρο της τέχνης θα συμπεριληφθούν στο έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ, μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό από εμάς, και με μη αντιπροσωπευτικά κριτήρια, έχει αποζημιωθεί/στηριχθεί, αφήνοντας τους περισσότερους καλλιτέχνες με μηδενικά έσοδα για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.

Διεκδικούμε:

Επίδομα ανεργίας, ελαφρύνσεις στο ενοίκιο για όλους/ες τους καλλιτέχνες και εργαζόμενους/ες στο χώρο της τέχνης από το Μάρτη μέχρι όσο διαρκέσει η απαγόρευση της εργασίας μας. Σχέδιο ασφαλούς επιστροφής στην εργασία, Φορολογικές ελαφρύνσεις στα θεάματα, όποτε αυτά επαναπρογραμματιστούν…”

Διαβάστε ακόμα…

Ας γίνουν οι φωνές, κραυγές – Οι καλλιτέχνες είναι άνθρωποι εργαζόμενοι!

Ο Σωκράτης Μάλαμας σταματάει τα καθημερινά του βίντεο απο το σπίτι!

 

Δεληβοριάς, Βελεσιώτου, Γραμμένος ρίχνουν “μαύρο” ως ένδειξη διαμαρτυρίας!

“Είμαστε τα Υπόγεια Ρεύματα και επιλέξαμε να ζούμε εκτός των διάφορων κυκλωμάτων …