1463892_10200989630079075_943043188_nΚΩΣΤΑΣ ΛΕΙΒΑΔΑΣ
Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013
Σταυρός του Νότου Club
Special Guest η ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ
Απρόβλεπτοι καλεσμένοι και πολλές εκπλήξεις

Ο Κώστας Λειβαδάς θα βρεθεί, στην σκηνή του Σταυρού του Νότου Club, την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου για να παρουσιάσει μια παράσταση βασισμένη στη διαδρομή των τραγουδιών του, από το ξεκίνημα του και “Το κάθε μπαλκόνι έχει άλλη θέα” έως το πρόσφατο και αγαπημένο “Η επιμονή σου”, καθώς επίσης και το καινούργιο του άλμπουμ”Γραμμένο με Κόκκινο”, που συνιστά την πρώτη του, ολοκληρωμένη, ανθολογία ποίησης.

Μαζί του στη σκηνή και η παντοτινή συνεργάτιδά του, Ελένη Τσαλιγοπούλου.

Η βραδιά θα είναι ένα μελωδικό ταξίδι με αγαπημένα τραγούδια, παλιά και καινούργια. Τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του Κώστα Λειβαδά αλλά και τραγούδια από τις συνεργασίες του με σημαντικούς Έλληνες τραγουδιστές, τραγούδια που θα μας συντροφεύουν για πάντα.

Στην σκηνή του Σταυρού του Νότου θα ακουστούν τα ήδη αγαπημένα τραγούδια “Πάω να δω τα αστέρια” και “Γραμμένο με κόκκινο” από το καινούργιο του άλμπουμ καθώς και μια επιλογή από τα αγαπημένα τραγούδια του Κώστα των τελευταίων 15 ετών-“Παιδιά των δρόμων”, “Είναι εντάξει μαζί μου”, “Μοίρα μου έγινες”, “Όχι μπάλα στο σαλόνι”, “Πιάσε με” ως τα πολύ πρόσφατα “Μετακόμιση τώρα” και “Η επιμονή σου”-.

Η καλλιτεχνική χημεία του Κώστα Λειβαδά και της Ελένης Τσαλιγοπούλου θα είναι παρούσα σε μια βραδιά που υπόσχεται να μας ταξιδέψει μέσα από το soundtrack των αναμνήσεών μας – από τη λαϊκή ρούμπα “Τα παιδιά των δρόμων” στο διαχρονικό “Πιάσε με”, το”Παραμιλητό μου” και το “Είναι εντάξει μαζί μου” μέχρι τα “Σπίτια των φίλων”- τραγούδι που έγραψαν μαζί-.

ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΙΒΑΔΑΣ

Ο Κώστας Λειβαδάς αποτελεί μια πολυσχιδή μουσική προσωπικότητα που ευθύνεται για μερικά από τα πιο αγαπημένα και χιλιοτραγουδισμένα τραγούδια των τελευταίων χρόνων. Ποιός δεν έχει σιγοτραγουδήσει το “Για να σε συναντήσω”, δεν έχει χορέψει το “Σαν να μην πέρασε μια μέρα” (που έγραψε με τον Γιώργο Δημητριάδη), και δεν συγκινήθηκε με το “Eγώ σ’ αγάπησα εδώ”?

Ο ίδιος επιμένει να συστήνεται ως τραγουδοποιός ενώ η μουσική του περιπλάνηση ξεκινά από τα εφηβικά του χρόνια ανάμεσα σε ηλεκτρικούς ήχους και νεανικούς μουσικούς πειραματισμούς. Γίνεται ευρύτερα γνωστός το 1997 με το “Κάθε μπαλκόνι έχει άλλη θέα” από το οποίο ξεχωρίζει το ομώνυμο τραγούδι και το “Δειλά” (Καράβι για την Φολέγανδρο).

Παρουσιάζοντας φέτος την πρώτη του, ολοκληρωμένη ποιητική ανθολογία με τίτλο “Γραμμένο με κόκκινο”, ο Κώστας έχει ήδη στο ενεργητικό του πέντε πολύ επιτυχημένους προσωπικούς δίσκους, ενώ έχει γράψει πάνω από 200 τραγούδια για μερικούς από τους πιο σημαντικούς Έλληνες τραγουδιστές και προσωπικούς του ήρωες. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει επίσης γράψει μουσική για τηλεόραση, κινηματογράφο και θέατρο και ταυτόχρονα υπογράψει τη μουσική για το χοροθέατρο “Δαγίπολη” (με το οποίο ταξίδεψε, για μια ακόμη φορά, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό).

Το αναγνωρίσιμο προσωπικό του στυλ στηρίζεται στην προσωπική ανάγκη και ευχή για ένα δόκιμο ελληνικό τραγούδι που γεννιέται από την ευτυχή συνάντηση Δύσης και Ανατολής. Οι δε παραστάσεις του είτε με ακουστικό είτε με φουλ ηλεκτρικό σχήμα καταφέρνουν να συνδυάζουν πάντα το λυρισμό με την αμεσότητα με το κοινό.

ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ

Από αυτή τη διαδρομή στην 18χρονη πορεία του Κώστα, δεν θα μπορούσε να λείπει η “μεγάλη του αδερφή”, όπως ο ίδιος την αποκαλεί, στην οποία ο Κώστας Λειβαδάς έχει γράψει όλες τις μεγάλες της επιτυχίες: Η Ελένη Τσαλιγοπούλου. Η Ελένη είναι μια από τις πιο αγαπημένες γυναικείες φωνές της ελληνικής μουσικής σκηνής. Η καλλιτεχνική της διαδρομή περιλαμβάνει αναρίθμητους και «ιδιαίτερους» μουσικούς σταθμούς. Κινείται με εξαιρετική άνεση σε λαϊκά, παραδοσιακά, έντεχνα, jazz μουσικά μονοπάτια δίνοντας, στα τραγούδια που ερμηνεύει, το ανεξίτηλο προσωπικό της στίγμα. Έχει πλούσια
δισκογραφία και έχει συνεργαστεί με πολλούς σπουδαίους συνθέτες και καλλιτέχνες.

Για την Ελένη το τραγούδι είναι έκφραση και το αποδεικνύει σε όποιον χώρο κι αν βρεθεί, από το θρυλικό Χάραμα μέχρι το επιβλητικό Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από τις μικρές έως τις μεγάλες μουσικές σκηνές. Η ίδια γράφει μουσική και τολμά να πειραματίζεται με ήχους, συμπράττει καλλιτεχνικά με παλιούς και νέους καλλιτέχνες και χαρίζει απλόχερα μοναδικές μουσικές
στιγμές στο κοινό της.