ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ & ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΑΣΤΑΚΙΔΗΣ
Μάρθα & Δημήτρης αλλιώς…

Faliro Summer Theater
ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Εχθές το βράδυ στο Faliro summer theater ζήσαμε κάτι από αυτά που είχαμε ξεχάσει. Ζήσαμε το χαμένο ρομαντισμό μιας συναυλίας που τείνει να εξαφανιστεί τα τελευταία χρόνια λόγω της μεγάλης εμπορικότητας που παρουσιάζουν πλέον τα live. Ζήσαμε ένα live χωρίς ακρότητες, χωρίς καπνογόνα, όπως ανέφερε και ο Θανάσης τις τελευταίες μέρες, ζήσαμε στιγμές αληθινές., με καθαρή ενέργεια που είπε και ο Μυστακίδης Ήταν από αυτά τα live που εμείς οι λίγο μεγαλύτεροι νοσταλγούμε πλέον.

Άλλωστε είχε τα πάντα. Τραγούδια αγαπημένα, τραγούδια “μεγάλα” από Μίκη Θεοδωράκη ως Ρίτα Σακελλαρίου, είχε τούρτα για τα γενέθλια της Νεκταρήλια Τσομπάνογλου, είχε ανθοδέσμη, γάμο είχαμε έτσι κι αλλιώς, είχε επί σκηνής τη μοναδική Μάρθα Φριντζήλα και τον σπουδαίο Δημήτρη Μυστακίδη να συνυπάρχουν μουσικά μπροστά μας, ενώνοντας δύο κόσμους που έλεγαν και οι ίδιοι, ξυπνώντας μνήμες περασμένων ετών.

Αν και αμφιβάλλω πολύ ότι υπάρχουν δύο κόσμοι ανάμεσα στην Μάρθα και στον Δημήτρη. Ο κόσμος τους είναι ένας και είναι αυτός της αληθινής μουσικής. Μπορεί τα τραγούδια που διάλεξαν για τις σολο στιγμές να απέχουν πολύ, αλλά ο παρονομαστής είναι κοινός!

Η σεμνή τελετή της ένωσης έγινε από την αρχή. Να ζήσετε ευχηθήκαμε ,η Μάρθα πέταξε και την ανθοδέσμη και κάπως έτσι ξεκίνησαν τα τραγούδια.

Για την Μάρθα Φριντζήλα θα πω αυτά που έχω πει πολλές φορές. Απίστευτες ερμηνείες, αυτοσχεδιασμοί, ένα αρχοντικό στυλ πάνω στη σκηνή, υποκριτική, χιούμορ, τα πάντα απλά και όλα τέλεια. Ίσως είναι αυτή τη στιγμή η πιο πολυσχιδής και ολοκληρωμένη γυναικεία παρουσία στην ελληνική σκηνή κάνοντας ολοδικό της οτιδήποτε και αν “πέσει ” στα χέρια της.

Το “Κουμπάρα project” εξελίχθηκε μπροστά μας με όλους τους φοβερούς μουσικούς που το απαρτίζουν και η Μάρθα το απογείωσε όπως μόνο αυτή ξέρει.

“Το ρητό λέει πως ουδείς αναντικατάστατος, αλλά αυτό δεν ισχύει για τον Τζίμη Πανούση…” Είπε και μας τραγούδησε τη Φυσική ιστορία του Τζιμακου.

Η συνέχεια ανήκε στον Δημήτρη Μυστακίδη που ανέβηκε στη σκηνή με την μπάντα του. Ο μπαρουτοκαπνισμενος Μήτσος από live μπροστά σε χιλιάδες κόσμου όλα αυτά τα χρόνια, είχε το άγχος του πρωτάρη και τη δίψα να ευχαριστήσει το κοινό που τον αποθέωνε, ξεκίνησε με τραγούδια από τον τελευταίο σπουδαίο δίσκο “Μορσο” και μόλις ξεπέρασε το άγχος του έπιασε τον Παπάζογλου και ξεσήκωσε όλο το θέατρο στο πόδι με χορούς και γλέντια. Ότι προστάζει ένας γάμος δηλαδή.

Αν δεν έχετε ασχοληθεί με τον δίσκο του Μυστακίδη τον Μόρσο πρέπει να το κάνετε άμεσα (διαβάστε εδώ) γιατί τέτοιες σπουδαίες δουλειές με το αυθεντικό ύφος του καλλιτέχνη που τις ερμηνεύει, δεν βγαίνουν κάθε μέρα.

Η επόμενη στάση της Μάρθας Φριντζήλα και του Δημήτρη Μυστακίδη είναι στις 20/7 στη Θεσσαλονίκη (διαβάστε εδώ). Έχω μέσα μου μια τεράστια επιθυμία να τους ξαναδώ κάπου πολύ σύντομα και μια ακόμα μεγαλύτερη να παίξουν μαζί όλο το χειμώνα! Είναι σίγουρος πως αυτή η συνεργασία, αυτό το σχήμα που είδαμε εχθές μπορεί να φτάσει ανώτερα επίπεδα!
Η Θεσσαλονίκη περιμένει. Αυτά από εμάς. Να ζήσετε και στα βαφτίσια…θα γίνει χαμός!

επιμέλεια άρθρου : Τεγόπουλος Αθανάσιος
video : mousikesebeeries Youtube channel
KUBARA PROJECT
Αντώνης Μαράτος – κοντραμπάσο
Βασίλης Μαντζούκης – τύμπανα
Τάκης Φαραζής – πιάνο
Κώστας Νικολόπουλος – κιθάρα
Βασίλης Παναγιωτόπουλος – τρομπόνι
Γιάννης Παξεβάνης – ηχοληψία
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ & BAND
Νεκταρήλια Τσομπάνογλου – τραγούδι
Μιχάλης Ατσάλης – κιθάρες, μπουζούκι, τραγούδι
Γιώργος Μακρής – γκάιντα, τσαμπούνα, καβάλ
Πέτρος Λαμπρίδης – κοντραμπάσο
Πρόδρομος Μυστακίδης – τύμπανα
Μάκης Πελοπίδας – ηχοληψία
Διαβάστε ακόμα…

ΜΑΡΘΑ ΦΡΙΝΤΖΗΛΑ & ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ | ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ | ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ