«Ένας χρόνος χωρίς τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα»

Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου.

Το Αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα ξεκινά στις 6 το απόγευμα και κορυφώνεται με τη ζωντανή μετάδοση της συναυλίας στις 8:30 το βράδυ.

Ένα χρόνο μετά οι φίλοι του και συνοδοιπόροι στην μουσική κρατούν τη μνήμη του ζωντανή με μία συναυλία-αφιέρωμα στον φίλο Λαυρέντη και στα τραγούδια του. Η Παυλίνα Βουλγαράκη, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο  Διονύσης Τσακνής θα μοιραστούν με όλους εμάς στιγμές από την κοινή τους διαδρομή στη μουσική αλλά και τραγούδια του Λαυρέντη που όλοι αγαπάμε. Μαζί τους επί σκηνής, οι φίλοι μουσικοί: Καλαντζάκος Νίκος, πλήκτρα, Αμπράζης Άκης, μπάσο, Tesser Steve, κιθάρα, Γαβαλάς Άκης, τύμπανα και Λαμπρόπουλος Ηλίας, βιολί, τρομπέτα, κλαρίνο, μπουζούκι.

Το Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7, τιμώντας τον αγαπημένο συνθέτη και τραγουδοποιό, μεταδίδει απευθείας από τον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020, στις 20:30, την συναυλία-αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Την μετάδοση της συναυλίας θα κάνει ο Κώστας Θωμαΐδης, ενώ ο Μιχάλης Γελασάκης, από τις 6 το απόγευμα θα συντονίσει τη ραδιοφωνική μετάδοση από το studio του Δεύτερου Προγράμματος, κάνοντας συνδέσεις με τον Κήπο του Μεγάρου και συνομιλώντας με τους συντελεστές της συναυλίας πριν την έναρξή της. Παράλληλα θα μεταδώσει αποσπάσματα από σπάνιες συνεντεύξεις του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, καθώς και από την τελευταία του συνέντευξη στο Δεύτερο Πρόγραμμα και τον Φώτη Απέργη, μόλις πέντε μέρες πριν φύγει από τη ζωή.

Διαβάστε ακόμα…

Συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα | Ένα χρόνο ακριβώς μετά το θάνατο του!

Στον ουρανό λαμπιρίζουν τ’ άστρα… | Ένας χρόνος χωρίς τον Λαυρέντη