Χιλιάδες καλλιτέχνες, μουσικοί, ηθοποιοί, χορευτές, ζωγράφοι και πολλοί εργάτες από κάθε είδους τέχνη συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στο Σύνταγμα, στην μεγαλύτερη συγκέντρωση καλλιτεχνών στη χώρα μας!

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξεκίνησε στις 12:00 και ο κόσμος αυξανόταν όσο περνούσε η ώρα. Χιλιάδες κόσμου τραγουδιστές, ηθοποιοί, σκηνοθέτες, χορευτές και πολλοί ακόμα καλλιτέχνες διαμαρτύρονται για την μη στήριξη της κυβέρνησης, όντας σχεδόν άνεργοι εδώ και δύο μήνες. Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας η υπουργός Πολιτισμού με προκλητικό ύφος εξέδωσε τα νέα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιούν σχεδον κανέναν, τονίζοντας πως η κυβέρνηση στήριξε εξ’ αρχής τον πολιτισμό, ένω κάποια στιγμή ειπώθηκε πως “δεν έχει σημασία που δεν είχαμε στο πρόγραμμά μας τίποτα για τον Πολιτισμό: εκλεγήκαμε και θα εκλεγούμε πάλι”

Ο καλλιτεχνικός κόσμος κραυγάζει απολύτως δίκαια τον τελευταίο καιρό και όσο βλέπει πως οι φωνές τους πέφτουν σε τοίχο, τόσο συνεχίζει τις κινητοποιήσεις του. Ο Φοίβος Δεληβοριάς με ανάρτηση του στο fb, μεταξύ άλλων δήλωσε : “…Θα προχωρήσουμε σε καθολικές απαγορεύσεις των έργων μας, θα το κάνουμε μεγάλη είδηση στο εξωτερικό που -εν αντιθέσει με εδώ- όλοι οι Οργανισμοί Πνευματικών Δικαιωμάτων ενισχύθηκαν μέσα στην πανδημία. Είναι η έσχατη λύση απελπισίας στην οποία μας οδηγούν. Οι άνθρωποι του τραγουδιού στήριξαν -χωρίς ποτέ να το κάνουν θέμα- πολλούς ανθρώπους στην καταστροφή τους. Σας ευχαριστούμε από την καρδιά μας για τη δική σας στήριξη. Θα τη χρειαστούμε έμπρακτα και τις επόμενες μέρες: αν δεν ανακοινωθεί άμεσα κάτι για την ενίσχυση των Οργανισμών Πνευματικών Δικαιωμάτων, θέλουμε να μας βοηθήσετε όλοι στην μαζική απαγόρευση των τραγουδιών μας.Και σε όποιο άλλο μέτρο προστασίας της ζωής μας -μαζικές μηνύσεις κλπ- αποφασίσουμε…”

Σήμερα ανακοινώθηκαν και οι ημερομηνίες για την επαναλειτουργεία θερινών σινεμά, μουσείων , αρχαιολογικών χώρων και διεξαγωγή θεαμάτων σε ανοιχτούς χώρους. Το 40% της πληρότητας των θερινών χώρων που επιβάλλει η κυβέρνηση, ουσιαστικά απαγορεύει κάθε είδους δραστηριότητας.

Είμαστε μαζί σας!

#supportartworkers

Τίποτα δεν πάει χαμένο
στη χαμένη σου ζωή,
τ’ όνειρό σου ανασταίνω
και το κάθε σου “γιατί”.
τ’ όνειρό σου ανασταίνω
και το κάθε σου “γιατί”.

Εικόνες από το Σύνταγμα

Διαβάστε ακόμα…

Οι ημερομηνίες επιστροφής στα πολιτιστικά δρώμενα

Σταύρος Ξαρχάκος : “Να προσέχει ο Μητσοτάκης γιατί η τέχνη είναι σαν το κάρβουνο, ή θα σε κάψει ή θα σε μουτζουρώσει”

Ας γίνουν οι φωνές, κραυγές – Οι καλλιτέχνες είναι άνθρωποι εργαζόμενοι!