Συνήθως τα review των παραστάσεων γίνονται στην πρεμιέρα, άντε και στη δεύτερη, ποτέ στο φινάλε γιατί ουσιαστικά δεν έχει κάποιο νόημα. Εδώ όμως τα πράγματα διαφέρουν. Τα “Πεταμένα λεφτά” απόψε (Σάββατο 26/03) φτάνει στο τέλος των εμφανίσεων του, αλλά θα υπάρχει και season 2 από το Μάιο και για όσο πάει. Όποτε ας πούμε δύο λόγια.

Μία ειδησεογραφική μουσική παράσταση με stand up comedy, γέλιο, σάτιρα, τραπ, φαπ, ιστορίες, κείμενα, κομματάρες ρεμπέτικες, λαικές, κουκουλοφόρους, πιτσιπόρδες, ενενηντάρες κασέτες και απίστευτες μουσικές στιγμές από το πολυεργαλείο που ακούει στο όνομα Γιάννης Ταυλάς (γειά σου Γιαννάρα, γεια σου παρέα και άλλα τέτοια)

 

Ο αγαπημένος Σπύρος Γραμμένος απολαυστικός και όπως λέει και μία φίλη, κάθε φορά που τον βλέπεις πάντα έχει να σου δώσει και κάτι διαφορετικό και όπως έχω επισημάνει παλαιότερα, κάθε φορά που έχει δίπλα του όργανα και μουσικούς, ανεβαίνει πολλά επίπεδα. “Το όνομα μου είν το δικό σου” είναι πραγματικά ένα πολύ δυνατό τραγούδι και πλέον  αποτελεί σύνθημα για πολλούς ανθρώπους! Η τρυφερή ψυχή του Σπύρου βγαίνει αυθόρμητα, κυρίως μέσα από τα τραγούδια του τελευταίου του δίσκου, για να μας θυμίσει την τρυφερή πλευρά του ευατού μας!

Σπύρος Γραμμένος & Κωνσταντίνος Πουλής στον “Ορφέα” | Κερδίστε Προσκλήσεις

 

Όσοι γνωρίζουν τον Κωσνταντίνο Πουλή κυρίως μέσα από τις εκπομπές του στο ttp, ξέρουν πολύ καλά τι θα δούνε. Σάτιρα, περιγραφή και σχολιασμό της καθημερινότητας, με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Αυτό που δεν γνωρίζουμε οι περισσότεροι είναι οι ερμηνευτικές του ικανότητες που ομολογουμένως με εξέπληξε ευχάριστα. Οι ερμηνείες του στο “Ανάθεμα τον αίτιο” και στο “Μη μου λες γιατί ξεχνάω” του σπουδαίου Σκαρβέλη, ήταν από τις πιο όμορφες τις βραδιάς.

Τελευταίος του trio μα με την πιο δυνατή παρουσία, το πολυεργαλείο της παρέας, Γιάννης Ταυλάς. Αν θυμάμαι καλά έπαιξε μέσα σε τρείς ώρες κιθάρες (ακουστική και ηλεκτρική), πλήκτρα, λαούτο, μπουζούκι. Απλά εξαιρετικός.

Αυτά τα λίγα, για μία παράσταση που τελειώνει σήμερα, αλλά από Μάιο θα επιστρέψει και όταν με το καλό ξανά ανέβουνε στη σκηνή του “‘Ορφέα” στη δικιά μας Κυψέλη, ο Σπύρος, ο Κωνσταντίνος και ο Γιάννης, μην τους χάσετε!

Κείμενο :  Θάνος Τεγόπουλος
Βίντεο : www.youtube.com/mousikesbeeries