ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΤΙΣΤΑΚΗΣ
ΤΑ ΜΑΥΡΑ

γράφει ο Θάνος Τεγόπουλος

Εφτά νέα τραγούδια, ένα ορχηστρικό, μία φιλική συμμετοχή – αυτή της Ιουλίας Καραπατάκη, στίχους σε δύο τραγούδια από τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και μουσική από τον Κωνσταντή Παπακωνσταντίνου και μία ομάδα εξαιρετικών μουσικών που συμπληρώνουν το παζλ του πρώτου προσωπικού άλμπουμ του Αλέξανδρου Κτιστάκη. Καθόλου άσχημα θα έλεγε κανείς!

Όσοι ακολουθούν τον Αλέξανδρο Κτιστάκη στα live του τα τελευταία χρόνια, έχουμε αγαπήσει εδώ και πολύ καιρό αυτά τα νέα τραγούδια και χαρήκαμε πολύ που επιτέλους υπάρχουν και δισκογραφικά. Άλλωστε τα μαγικά χέρια του Γιάννη Ταβουλάρη στην ηχοληψία, ήταν αυτό που έδειξε την ποιότητα της δουλειάς, αυτού του νέου άλμπουμ.

…Κι όταν λυγίζεις κι όταν ψάχνεις ίσκιο κι όταν βλαστημάς,
άνθρωπέ μου, το δρόμο σου να βλέπεις ίσιο
και στα σκοτάδια να χαμογελάς…

Δεν έχω να γράψω περισσότερα. Μου άρεσε πολύ το ορχηστρικό κομμάτι (το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου σ.σ. Τα μαύρα), το προσπερνάς το κατατάσσω πολύ ψηλά και η συμμετοχή της Ιουλίας Καραπατάκη στο Αχ καρδιά μου, είναι αυτό το κάτι παραπάνω που αξίζει να έχει μία ωράια, σοβαρή και προσεγμένη δισκογραφική δουλεία!

Οι στίχοι και η μουσική είναι σε όλα τα τραγούδια του Αλέξανδρου Κτιστάκη εκτός από το τραγούδι Τα ρούχα τα παλιά και το Όσοι είναι μονάχοι (στίχοι Θανάσης Παπακωνσταντίνου , μουσική Κωνσταντής Παπακωνσταντίνου) και στον δίσκο παίζουν οι μουσικοί Θανάσης Αρχανιώτης τύμπανα, Εύρος Βοσκαρίδης βιολί, Σπύρος Βρυώνης κλασική κιθάρα, Διονύσης Μακρής κόντραμπάσο, Αποστόλης Γιάγκος πλήκτρα, Γιάννης Κονταράτος βιολί και ενορχήστρωση εγχόρδων, Ανδρέας Πολυζογόπουλος τρομπέτα.

Βρείτε τον νέο δίσκο του Αλέξανδρου Κτιστάκη σε όλες τι πλατφόρμες και στο Youtube
Alexandros Ktistakis

O Αλέξανδρος Κτιστάκης ξεκινάει τις εμφανίσεις του στο club του Σταυρού Του Νότου, την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου και για λίγες Πέμπτες.

Διαβάστε ακόμα…

O Αλέξανδρος Κτιστάκης στο club του Σταυρού Του Νότου

Συνέντευξη : Ο Αλέξανδρος Κτιστάκης στις www.mousikesebeeries.gr