1951 Ο Αμερικανός μπασίστας και τραγουδοποιός Dee Dee Ramone (Douglas Glenn Colvin 1951-2002) γεννήθηκε στο Fort Lee της Virginia. Είναι γνωστός από την συμμετοχή του στο Punk-Rock συγκρότημαThe Ramones όπου ήταν μέλος από το σχηματισμό τους το 1974 έως το 1989. Ήταν μέλος της συγγραφικής ομάδας και συχνά τραγουδούσε. Είχε γράψει τους στίχους σε τραγούδια όπως “53rd & 3rd”, “Commando”, “Rockaway Beach”, “Poison Heart” κ.α. Το 1989 άφησε το γκρουπ για να ακολουθήσει μια πολύ σύντομη καριέρα, σαν hip hop καλλιτέχνης με το όνομα Dee Dee King. Γρήγορα επέστρεψε στην Punk-Rock και ηχογράφησε τρία σόλο άλμπουμ που τραγούδια τους αργότερα ηχογραφήθηκαν και από τους Ramones. Αποσύρθηκε από τη ενεργό δράση το 1996.

1970 Ίσως ο μεγαλύτερος κιθαρίστας όλων των εποχών, ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας Jimi Hendrix (Johnny Allen Hendricks 1942-1970) απεβίωσε σε ηλικία 27 ετών (Club 27) από υπερβολική δόση ναρκωτικών στο διαμέρισμά του στο Kensington του Λονδίνου. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1991 ενώ το 1992 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy “Lifetime Achievement” για την συνολική του προσφορά στην μουσική. Η μουσική του επηρεάστηκε από μεγάλους καλλιτέχνες όπως οι B.B. King, Muddy Waters, Howlin’ Wolf, Albert King αλλά προσθέτοντας Funk, Jazz και World στοιχεία διαμόρφωσε ένα δικό του μοναδικό στυλ. Το 2003 στην λίστα του περιοδικούRolling Stone, “The 100 Greatest Guitarists of All Time”, βρέθηκε επάξια στην πρώτη θέση. Θεωρείται πως ανέβασε την Blues μουσική ένα επίπεδο πάνω ενώ βοήθησε να ανοίξει ο δρόμος για την Hard Rock και Heavy Metal. Σε ψηφοφορία για τα καλύτερα κιθαριστικά σόλο όλων των εποχών του περιοδικούGuitar World, έξι από τα σόλο του βρέθηκαν στην τελική λίστα και αφορούσαν τραγούδια όπως “All Along the Watchtower” (Νο5), “Little Wing” (Νο18), “Purple Haze” (Νο70) κ.α.
1976 Οι Boston κυκλοφορούν το single “More Than A Feeling”. Το τραγούδι ήταν μέρος του ομώνυμου άλμπουμ τους, το οποίο είχε κυκλοφορήσει 25 Ιουλίου στην Αμερική. Λίγο αργότερα θα ανέβει μέχρι την πέμπτη θέση του Billboard Hot 100 και θα γίνει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα τραγούδια τους.
1983 Οι KISS εμφανίζονται για πρώτη φορά χωρίς τα κουστούμια τους και το χαρακτηριστικό make-up τους στο MTV, στα πλαίσια της προώθησης του άλμπουμ τους “Lick It Up”.
1997 Οι The Rolling Stones εμφανίζονται στο Double Door Club του Chicago. Η παράσταση είναι κάτι σαν πρόβα για την περιοδεία τους Bridges to Babylon που είχε αρχίσει στις 9 Σεπτεμβρίου στο Toronto του Canada. Μεταξύ του κοινού βρίσκεται και ο τραγουδιστής των The Smashing Pumpkins, Billy Corgan, ο οποίος πλήρωσε επτά δολάρια για το εισιτήριο μαζί με τους υπόλοιπους θαυμαστές του συγκροτήματος…

 

πηγή  :  musicdiary.gr