Οι “ΑντιΣτρές” δημιουργήθηκαν την περίοδο των Χριστουγέννων του 2003 από τις αναζητήσεις δύο μουσικών του Τάσου Μεταξά και του Πέτρου Σταμέλου. Οι επιρροές των 2 προέρχονταν από το χώρο της Αγγλόφωνης σκηνής μιας και ήταν μέλη των Rubber Mind που παρουσίαζαν κομμάτια με αμιγώς Αγγλικό στοίχο. Ο Τάσος Μεταξάς μαζί με τον Πέτρο Σταμέλο (drummer, στο τελευταίο line-up των Rubber Mind) ξεκίνησαν να δουλεύουν έναν κορμό τραγουδιών που βασίζονταν στη μελωδία και το ρυθμό που χαρακτήριζαν και τους Rubber, αλλά αυτή τη φορά με Ελληνικό στίχο.

Τον Οκτώβριο του 2004 η μπάντα ξεκινάει την αναζήτηση μιας γυναικείας φωνής και σύντομα με τη συμμετοχή της Βαρβάρας Μπούα το τρίο αρχίζει να δουλεύει με βάση τον ελληνικό στίχο, τραγούδια από την αγγλόφωνη περίοδο και κάποιες επιλεγμένες διασκευές.

Τον Ιανουάριο του 2005 προστέθηκαν στο συγκρότημα ο μπασίστας Παύλος Βίγκος και ο κιθαρίστας Χρήστος Πολίτης.

Το Φεβρουάριο του 2005 ηχογράφησαν ένα 2 promo-cds με 6 συνολικά τραγούδια (με μουσική & στίχους Τάσου Μεταξά) που θα αποτελούσαν τον κορμό της 1ης δισκογραφικής δουλειάς τους. Το ένα είχε τίτλο “Ερωτες μιας Xρήσης” που περιείχε τρία τραγούδια και το άλλο λεγόταν “Ζήσε τη Στιγμή” που περιείχε άλλα τρία τραγούδια.

Τον Μάρτιο του 2006 αποχώρησε ο κιθαρίστας και τη θέση του πήρε ο Ηλίας Κατσόγιαννης. Την ίδια χρονιά προστέθηκε η ‘Ελενα Ιωάννου στα τύμπανα και έτσι η μπάντα συνέχισε να δουλεύει σε πρωτότυπο υλικό και να εμφανίζεται σποραδικά σε Αθηναϊκά clubs.

Από τα μέσα Οκτωβρίου 2007, οριστικοποιείται και η σύνθεση της ομάδας καθώς η Κατερίνα Σκρέκη αναλαμβάνει την φωνή και την frontline.

Το Δεκέμβριο του 2008 κυκλοφόρησε η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά του συγκροτήματος με τίτλο “Έρωτες μιάς Χρήσης”, με τραγούδια που είχαν γραφτεί από την αρχή της ύπαρξης των ΑντιΣτρές, αλλά και νεότερα όπως το “Ούτε ένα σ’αγαπώ” που γρήγορα έδειξε να προηγείται στις προτιμήσεις των φίλων μας.

Τον Ιανουάριο του 2009, με ευκαιρία της παρουσίασης του CD, δόθηκε μια σημαντική συναυλία στο ιστορικό club ΚΥΤΤΑΡΟ, παρέα με guest καλλιτέχνες που ήρθαν να υποστηρίξουν την προσπάθεια αυτή του συγκροτήματος. Την ίδια χρονιά προστέθηκαν στο συγκρότημα η Αθηνά Οικονομάκου για την πρώτη φωνή και ο Αλέξανδρος Μαμμόπουλος για τα τύμπανα. Η νέα σύνθεση δοκιμάστηκε στις 6 Μαϊου του 2009, στο Club του Σταυρού του Νότου, σε μια εμφάνιση που κατά γενική ομολογία πήγε πολύ καλά.
Σύντομα οι ΑντιΣτρές, θα ξεκινήσουν τις ηχογραφήσεις για την επόμενη δισκογραφική τους δουλειά που θα έχει τίτλο”Μικρές Ιστορίες Χωρίς Τέλος”.

Τον Οκτώβριο του 2010 ο κιθαρίστας αποχώρησε από τη μπάντα και την άνοιξη του 2011 τη θέση του πήρε ο ο Ματθαίος Πετρόπουλος. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου το group συνέχισε την πορεία του δημιουργικά, φτιάχνοντας νέο υλικό, ένα video-clip για το τραγούδι “ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ” και οργάνωσε τις ηχογραφήσεις για τη συμπλήρωση του υλικού του καινούργιου δίσκου.

 

Μπάντα

Τάσος Μεταξάς – Κιθάρα/Φωνητικά

Παύλος Βίγκος – Μπάσο/Φωνητικά

Αθηνά Οικονομάκου – Φωνητικά

Αλέξανδρος Μαμόπουλος – Τύμπανα

Ματθαίος Πετρόπουλος – Κιθάρα

Site:

http://www.antistres.net

Myspace:

http://www.myspace.com/antistres

 

Δισκογραφία

Έρωτες μιας Χρήσης (2008)

Νύχτα θα φύγω

Αυτό που ζητάς

Ζήσε την στιγμή

Γύρνα κοντά μου

Βουτιά στην λάσπη

Σαν πρώτη φορά

Χωρίς ντροπή

Φύγε

Ούτε ένα σ’ αγαπώ

Φτωχή καρδιά μου

Φτωχή καρδιά μου (dance mix)

Ζήσε την στιγμή (dance mix)