Η μπάντα με το όνομα «Γνωστοί Άγνωστοι» σχηματίστηκε στα τέλη του 1997 στην Αθήνα. Η αρχική σύνθεση της μπάντας ήταν Νίκος Βοσδογάνης (ex Γενιά Του Χάους) κιθάρες και φωνητικά, Νίκος Φ. Βοσδογάνης (ex Γενιά Του Χάους) μπάσο, Βασίλης Μοϊντίνης τύμπανα και Δημήτρης Μποτής keyboards και programming.

Το 1999 δύο χρόνια μετά τη δημιουργία τους κυκλοφόρησαν το πρώτο τους cd που έφερε τον τίτλο «Στην άκρη του κόσμου» με την Velvet Music.

Το φθινόπωρο του ’00 βρίσκει στα τύμπανα τον Νίκο Φάρκωνα και στο μπάσο τον Γιάννη Διαμαντόπουλο. Με την νέα σύνθεση αρχίζει η ηχογράφηση της νέας δισκογραφικής δουλειάς, ενώ το καλοκαίρι του ’02 αποχωρεί ο Γιάννης Διαμαντόπουλος.

Το 2003 κυκλοφόρησαν τη δεύτερη δισκογραφική δουλειά τους με τίτλο «Μέχρι να έρθει το πρωί» με την Wipe Out και με την ολοκλήρωση του δίσκου έρχεται στην μπάντα ο Αδαμάντιος Διαμαντίδης (μπάσο).

Στα τέλη του ’03 αποχωρεί ο Αδαμάντιος Διαμαντίδης και τη θέση του στο μπάσο αναλαμβάνει ο Κώστας Καφούσιας

Στις αρχές του ’04 μέλος της μπάντας είναι η Ιωάννα Μιχαηλίδου (ex La Tulipe Noire) στα φωνητικά.

Τον Νοέμβρη του 2005, το συγκρότημα βραβεύτηκε από το «Τheatrical public awards 2005» με το 2ο βραβείο μουσικής σύνθεσης για το κομμάτι «Press the button» της ομώνυμης θεατρικής παράστασης. Το κομμάτι αυτό ένα μήνα μετά  συμπεριλαμβάνεται στη συλλογή «Once Upon A Time» του Δημήτρη Παπασπυρόπουλου που κυκλοφόρησε από την Sony-BMG.

Το ’07 το συγκρότημα διαλύθηκε. Το είδος μουσικής που αντιπροσώπευε η μπάντα είναι alternative-rock όπως θέλουν οι ίδιοι να λένε και οι επιρροές τους προέρχοντάν από τους U2, Depeche Mode, New Order, Sisters Of Mercy, Cult, Ramones, Red Hot Chili Peppers, Placebo.

Μπάντα:
Νίκος Βοσδογάνης – Φωνητικά/Κιθάρα
Κώστας Καφούσιας – Μπάσο
Ιωάννα Μιχαηλίδου – Φωνητικά
Δημήτρης Μποτής – Πλήκτρα
Νίκος Φάρκωνας – Τύμπανα  

Myspace

http://www.myspace.com/gnostoiagnostoi

Δισκογραφία:  

Μέχρι να έρθει το Πρωί (2003)

Μανιφέστο
Όλα αυτά
Μέχρι να έρθει το Πρωί
Ο μεγάλος μάγος
Φωνές
Μια καινούρια αρχή
Το φιλί της ζωής
Έβαλα φωτιά
Σε ζητάω
Υψηλός πυρετός

 

Στην άκρη του κόσμου (1999)

Στην άκρη του κόσμου
Να
Αρκεί ένα ψέμα
Μας τα ‘παν κι άλλοι

[box type=”download”] έχουμε και συνέχεια!….. περιμένω πληροφορίες και απο το κοινό των μουσικών e-beer-ιών!![/box]