Το γκρουπ είναι η δημιουργία του Πέτρου “Van Ripper” ο οποίος ξεκίνησε να φτιάχνει κομμάτια στην Αθήνα, μαζί με τον Γερμανό φίλο του τον Όλαφ. Η παράφραση του επωνύμου του Όλαφ αποτελεί και το όνομα του γκρουπ. Το γκρουπ έχει πάρει στοιχεία από Ροκ, Πανκ, Μεταλ και Κέλτικες επιρροές.

Λίγο μετά την ολοκλήρωση του πρώτου τους album και πριν μπούνε στο στούντιο ο Όλαφ πήρε μετάθεση και γύρισε στην πατρίδα του. Έτσι η πρώτη δισκογραφική προσπάθεια με τίτλο “Black Earth” πήρε σάρκα και οστά με άλλα μέλη και τελικά κυκλοφόρησε το 2009 από το δικό του label “Keka Records”.

Στο στούντιο ο Πέτρος γνώρισε τον κιθαρίστα Γιάννη Στεργίου που ανέλαβε να δουλέψει τα κομμάτια (ενορχήστρωση, προγραμματισμό, μιξάρισμα) του δίσκου. Ο Γιάννης Στεργίου ήταν ήδη μέλος ενός γκρουπ τους “Phase Reverse“, που παίζουν αγγλόφωνο metal. Το σχήμα του γκρουπ ολοκλήρωσαν και άλλα δύο μέλη των “Phase Reverse”, ο ντράμερ Αλέξανδρος Αλεξίου και ο μπασίστας Τάσος Ιωαννίδης που έπαιζαν πριν με Όναρ και Έλιτρον.

Το 2011 κυκλοφορεί η δεύτερη δουλειά τους με τίτλο “Η Σκύλλα“. Ο Πέτρος γράφει στίχους και μουσική. Η κλασσική μουσική παιδεία του έχει επηρεάσει και τις ενορχηστρώσεις των albums. Το ομώνυμο τραγούδι είναι διαφορετικό από τις rock, punk και metal επιρροές του γκρουπ καθώς είναι ένα αμιγώς ρεμπέτικο τραγούδι.

Σταθεροί όπως πάντα στις Κέλτικες επιρροές τους («Το Υποχείριο») και στις δυνατές κιθάρες που ροκάρουν σε κάθε ευκαιρία («Ο Ιδαλγός»), ενσωματώνουν και όργανα όπως πιάνο, γκάιντα, μπαγλαμά, βιόλες, βιολοντσέλα, μεταλλόφωνο, άρπα και διάφορα synths.

http://www.youtube.com/watch?v=Bmgizj5Q1Bk&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=yOTku99tCeA&feature=related

[box] Δισκογραφία:

Η Σκύλλα (2011)

Η σκύλα

Ο ιδαλγός

Το τέλος

Το υποχείριο

Το τίποτα

Το θρόϊσμα

Francesco Giovanni di PietroBernardrone

Black Earth (2009)

Ιδανική θλίψη

Black earth

O Βολεμένος

Μου ‘χεις σπάσει

Το λάθος

Τ’ άστρα τ’ ουρανού

Τα πάντα καθημερινά [/box]

Myspace:

http://www.myspace.com/vanrippermusic