Η αλήθεια είναι οτι τον περιμέναμε και τον περιμέναμε πολύ. Χθες όμως(σ.σ. 17/5/12) το ευχάριστο νέο, κυκλοφόρησε πιο γρήγoρα κι απο τις προσδοκίες μας! Οι ¨Μαγγανείες¨ κυκλοφόρησαν, από το δισκοπωλείο “Ξυλούρης” και απο 18/5/12 σε όλα τα δισκοπωλεία της Αθήνας.

Ο τίτλος στους μυημένους στα “του Γιάννη”, ήταν γνωστός απο καιρό!

1. Άγιοι (μουσική Μανώλης Πάππος)

2. Ανεμόσκαλα (στίχοι Ξενοφών Γκαναδάκης)
3. Οδοιπόροι
4. Πλύστρα του ουρανού
5. Το σκουλαρίκι
6. Μια μάνα που ‘χε ένα γιο (στίχοι παραδοσιακοί)
7. Μαγγανείες
8. Η ουρά του αλόγου
9. Ο ακίνητος
10.Τότε και ‘γω
11.Πρώτη άνοιξη
12.Ραμόν

Η “μαγική” πἐννα του Θανάσση Παπακωνσταντίνου έκανε πάλι το θαύμα της! Τα 8 απο τα 12 τραγούδια τα απολαύσαμε σε πολλά μέρη της Ελλάδας, στα live του Γιάννη, άλλα περισσότερο κι άλλα λιγότερο. Τ’ αγαπήσαμε όμως όλα το ίδιο! Τα υπόλοιπα 4 με έκαναν να σκεφτώ για λίγο, μήπως αφήνανε πιο έντονο το “χρώμα” του Θανάση, αλλά σκεπτόμενος οτι και τα υπόλοιπα κομμάτια που είναι δικά του, τα πήρε ο Γιάννης σαν δεύτερη εκτέλεση και τα απογείωσε, οι σκέψεις αυτές εξαφανίστηκαν.

Κλείνοντας, το αποτέλεσμα για εμένα τουλάχιστον είναι εξαιρετικό, το ηχόχρωμα του Γιάννη με τις εμπνεύσεις του Θανάσση δένουν τέλεια! Η υπομονή σίγουρα άξιζε!

Το cd απο σήμερα Παρασκευή (18/5/2012) θα το βρείτε σε όλα τα δισκοπωλεία τη Αθήνας και μπορείτε να το παραγγείλετε και online ΕΔΩ