ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ
ΕΧΩ ΚΕΦΙΑ

Γράφει ο Θάνος Τεγόπουλος

Ο πολυαναμενόμενος δίσκος του Γιάννη Αγγελάκα ,“Έχω κέφια” μόλις κυκλοφόρησε και προσπαθώ να το βγάλω από το repeat και δυσκολεύομαι.
Να πω την αλήθεια δεν περίμενα έναν τόσο ωραίο δίσκο. Όχι, πως ο Αγγελάκας δεν έχει ακόμα τη φλόγα για να βγάλει έναν δίσκο που θα σε κολλήσει αλλά γιατί οι εποχές μουσικά και δισκογραφικά είναι τέτοιες που πολύ δύσκολα πια ταυτίζεσαι με ολόκληρα άλμπουμ, ιδίως όταν το πρώτο κομμάτι που άκουσες είναι τόσο δυνατό όσο και το “Ακόμα Περπατάω”

Βέβαια είναι το τέταρτο άλμπουμ Έλληνα καλλιτέχνη το τελευταίο διάστημα που με έχει κρατήσει τόσο ζεστό και αυτό κυρίως γιατί εμείς οι λίγο μεγαλύτεροι, ίσως μάθαμε να ακούμε.

Ο Αγγελάκας εν έτει 2022 βγάζει τραγούδια που σου ξυπνάει τα ένστικτα και σε κερδίζει με τον ψυχεδελικό ήχο και τον αληθινό στίχο του.
Δεν κρύβω πως στο πρώτο άκουσμα του “Ακόμα Περπατάω” η μουσική μου θύμισε πολύ Παυλίδη (όχι πως με χάλασε) και όταν άκουσα και τον στιβαρό στίχο του Αγγελάκα να κάνει έναν μικρό απολογισμό, τότε αμέσως κατάλαβα πως ο Αγγελάκας έχει ακόμα μεγάλα κέφια.

Σχόλια του τύπου “Περπάτα και εμείς ακολουθούμε” και “κάποτε στις Τρύπες έτρεχες και τώρα περπατάς και εμείς είμαστε ακόμα εδώ” που διάβασα αριστερά και δεξιά, δείχνουν πως ο κόσμος ταυτίζεται ακόμα και μάλλον δεν θα πάψει ποτέ να το κάνει με το φαινόμενο “Αγγελάκα”

Δεν θέλω να γράψω αλλά. Έτσι κι αλλιώς ποτέ κανείς δεν κατάλαβε τον Αγγελάκα από τα πρώτα ακούσματα. Το δελτίο τύπου αναφέρει πως πρόκειται για έναν ακόμα δίσκο αναφοράς για το ελληνικό rock. Δεν ξέρω αν θα μπει στο πάνθεον της ελληνικής ροκ σκηνής, ξέρω όμως πως το στίγμα που δίνουν αυτά τα νέα 11 τραγούδια του δίσκου σε συνεργασία με το νέο αίμα και φρέσκο αέρα που φέρνουν οι 100°C, αυτή η φοβερή μπάντα, μπορεί να γίνουν οδηγός για να έχουμε στο μέλλον υπέροχα ακούσματα.

Οι τρείς στιγμές του δίσκου που ξεχωρίζω είναι φυσικά το “Ακόμα Περπατάω” ένα από τα πιο γεμάτα τραγούδια των τελευταίων ετών. Μου άρεσε πάρα πολύ η σχεδόν ερωτική εξομολόγηση και η ταύτιση με την  “Άσπρη νύχτα” ( γιατί μάλλον είναι το sequel της “Μαύρης νύχτας” του Αγγελάκα με τον Μπακιρτζή απο την Γελαστή ανηφόρα. Πλάκα κάνω!!)  και η ψυχεδέλεια στο “Οι άνθρωποι που ζούνε σαν νεκροί”.

Το album “Έχω κέφια ” κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες
(Spotify | Apple Music | Deezer | Amazon Music | Tidal) από το Ogdoo music group και την Alltogethernow. Ο ίδιος ο Γιάννης Αγγελάκας αναφέρει :

“…Και πως αλλιώς θα μπορούσα να ονομάσω έναν δίσκο που η ηχογράφησή του ξεκίνησε λίγο πριν την πανδημία και τις εύφορες καραντίνες της και ολοκληρώθηκε λίγο πριν την ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία και με μια ακόμα πυρηνική απειλή να πλανιέται χαρμόσυνη πάνω απ’ τα κεφάλια μας; Και τέλος πάντων εγώ κι οι συνεργάτες μου, σαν χαρούμενοι, περήφανοι πολίτες αυτής της αξιοσέβαστης, ελεύθερης, πλούσιας και δίκαιης χώρας που χαίρει άκρας ψυχικής υγείας και κοινωνικής ειρήνης, πως αλλιώς θα μπορούσαμε να ονομάσουμε τον δίσκο μας; Την ευγνωμοσύνη μας για όλα αυτά τραγουδάμε…”

Καλή σας διασκέδαση.

Γιάννης Αγγελάκας

Διαβάστε ακόμα…

Γιάννης Αγγελάκας & Παύλος Παυλίδης στο Release Athens festival

Το “ΑΝΙΜΕ” του Φοίβου ήρθε για να συγκινήσει και να ταράξει συνειδήσεις!